AMSTERDAM - De officiële opening van Tulp Festival 2020 zal plaatsvinden op 31 maart in Hermitage Amsterdam. In de openbare binnentuin van het museum aan de Amstel komt een unieke expositie tot leven van 100 tulpensoorten, samengesteld en aangeboden door het Amsterdam Tulip Museum. De 100 kuipen met 100 verschillende soorten tulpen geven een overzicht van historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten. Gedurende de hele maand april kunnen tulpliefhebbers het kleurrijke palet aan tulpen bekijken en vergelijken; alle soorten worden benoemd. Naast ultramoderne hybride soorten, is er een schitterende selectie te zien van wilde tulpen die hun oorsprong vinden aan de voet van het Himalayagebergte en door kooplieden in de 16e eeuw naar ons land werden gehaald. Tulp Festival 2020 vindt plaats van 31 maart - 30 april op tientallen locaties, verspreid over heel Amsterdam. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeilocaties via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Zesde editie Tulp Festival Amsterdam
Voor het zesde achtereenvolgende jaar zet het Tulp Festival de hoofdstad gedurende de hele maand april in bloei. Honderdduizenden vrolijk stemmende tulpen geven kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Tulpen verlevendigen straten, pleinen, winkelcentra, bruggen en stations. Diverse parken en tuinen van musea en hotels verrassen met fraaie tulpenperken. De schalen en kuipen met tulpen in de openbare ruimte, op markante plekken in wijken en buurten en de tulpenvelden in de volle grond zorgen vaak voor spontane interactie tussen bewoners en bezoekers van de hoofdstad. Zo staat de tulp in Amsterdam anno 21e eeuw symbool voor verbinding. Tulp Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in alle stadsdelen, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert.

Deelnemers Tulp Festival 2020
Deze deelnemers zorgen voor de zichtbaarheid van de tulp in het Amsterdamse straatbeeld gedurende de maand april 2020: AFAS, Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Poort, Artis, Biz Dam, Biz Damrak-Beursplein, Biz Rokin, Botanische tuin Zuidas, Compagnon, Conservatorium Hotel, Doubletree Hilton-Centraal, EYE, Gelderlandplein, GVB (Metrostation Noord), Haven IJburg, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, Hotel Arena, iBulb, KIT, Kalverpassage, Lloyd Hotel, Mövenpick Hotel, Museum Ons' Lieve Heer op Solder, Museum Van Loon, Museum Willet-Holthuysen, NEMO Science Museum, NS/ProRail (stations Sloterdijk, Centraal, Amstel, RAI en Zuid), Oosterpark, Osdorpplein, Paleiskwartier, Park Plaza Vondelpark, Passengers Terminal Amsterdam, Port of Amsterdam, Pulitzer Hotel, Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Zuidoost, UvA Roeterseiland Campus, Van Eesteren Museum, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam.

Over het Tulp
Festival Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een particulier initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, in samenwerking met de gemeente Amsterdam en deelnemende stadsdelen, (Biz)ondernemers- en winkeliersorganisaties, bedrijven, hotels en musea. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de tulp weer zichtbaar is in het Amsterdamse straatbeeld. De samenwerkingspartners realiseren fraaie tulppresentaties op talrijke locaties verspreid over de stad. Met de tulp als verbindend element levert Tulp Festival Amsterdam een bijdrage aan de sociale cohesie tussen bewoners, bezoekers en bedrijven onder het motto 'een tulp voor iedere Amsterdammer'. Vóór iedere Amsterdammer een tulp betekent ook ván iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, organisaties en stadsdelen leveren een bijdrage door in het najaar zelf bollen te planten, of te doneren, en bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren. Zo worden jaarlijks onder andere tienduizenden tulpenbollen geplant rond het Vondelmonument en in verschillende andere parken in de hoofdstad. Voor meer informatie zie www.tulpfestival.com/doneren.