AMSTERDAM - Dit jaar is de provincie Noord-Holland voor het eerst sponsor van Kwaku Summer Festival. Samen met Techgrounds vraagt de provincie tijdens het festival aandacht voor een opleiding of baan in de IT.


Kwaku is het festival in Amsterdam Zuidoost dat draait om muziek, lekker eten, voetbal en de zomer vieren. Maar er is ook ruimte voor serieuzere programmering, zoals lezingen en debatten. De provincie grijpt het festival aan om jongeren kennis te laten maken met opleidingen en banen in de IT-sector.

IT'ers gezocht

Er is een groot tekort aan IT’ers. Tegelijkertijd is er een gebrek aan diversiteit in deze sector: vrouwen en talent van diverse culturele achtergronden zijn ondervertegenwoordigd in IT-teams. Daarom is in 2019 Techgrounds opgericht om te bewijzen dat er een overvloed aan verborgen talent geactiveerd kan worden voor IT-banen. Dat doet Techgrounds in de communities, wijken en met evenementen.

De provincie heeft Techgrounds gevraagd om hun werving voor IT-talent ook op Kwaku Summer Festival te doen. In hun huiskamer op het festival (in de weekenden van 22 juli en 29 juli) kunnen jongeren bijvoorbeeld ontdekken of ze talent hebben voor programmeren en ze kunnen in gesprek gaan met de mensen van Techgrounds. Kortom, de Techgroundshuiskamer is een bezoek waard.