AMSTERDAM - Wie naar België en Frankrijk kijkt, ziet iets anders dan angst voor besmettingen; de overheid lijkt gebruik te maken van een avondklok omdat anders onlusten niet in de hand te houden zijn!


In Nederland hebben we af en toe een groep die zich niet aan regels houdt. Maar in diverse grote steden in België en Frankrijk zijn hele delen van een wijk bezig met rellen te schoppen in coronatijd.

In Amsterdam en de rest van Nederland zijn de musea ‘vanwege’ Corona gesloten. Overdag zijn, zeker in België, musea en galeries gewoon open! Kijkt u naar deze website: https://www.fine-arts-museum.be/nl van de Koninklijke Musea van Schone Kunsten in Bruxelles, die meldt; “Tijdelijke tentoonstellingen, Magritte Museum en Old Masters Museum zijn open! “

Dus hoezo is het ernstig met de besmettingen als daar musea open zijn en hier in Nederland dicht en dat kan tijdens “extra corona-maatregelen”? Maar dan weer wel een avondklok instellen vanwege Covid 19.

Dus klinkt her en der het geluid; “Men moet in Nederland niet alleen kijken naar wat andere landen doen; men moet kijken naar het “waarom” dat andere landen een avondklok instellen en welk nut dat op zou leveren!”