AMSTERDAM - Onlangs verscheen ‘Ooit. Nog even leven’ van Johan Van den Driessche. Van den Driessche maakt diepe indruk met zijn debuut. Een intrigerend, mysterieus verhaal dat bovendien enkele diepe levensvragen bevat.

Van den Driessche brengt een boeiend personage tot leven; Friedeman, een zakenman met de droom ooit schrijver te worden. Een gebeurtenis die op het toppunt van Friedemans internationale carrière plaatsvindt, heeft een allesbepalende impact op zijn verder leven. Friedeman beschouwt de gebeurtenis in eerste instantie als een zegen, maar allengs brengt het hem in een negatieve spiraal. Drie vrouwen spelen een cruciale rol in het leven van Friedeman. Zijn hartsvriendin Teresa, oud-collega Mariolena en de intrigerende maar ogenschijnlijk gestoorde Joya. Gaan zij hem helpen of duwen ze hem verder richting afgrond?

Het verloop van het verhaal is uiterst intrigerend en herbergt diverse spanning verhogende elementen die elkaar in rap tempo opvolgen waardoor de lezer aan de pagina’s vastgekleefd blijft. De constructie van het verhaal is bovendien zeer boeiend. Niet chronologisch, maar op basis van de diverse ontmoetingen die het hoofdpersonage heeft. Het talent van deze nieuwe auteur blijkt ook zeker uit de wijze waarop hij de omgeving in woorden vat. Niet alleen dat wat er te zien valt, maar ook in geuren en kleuren en zelfs de smaakpapillen van zijn lezers weet hij te prikkelen. Van den Driessche presenteert dit alles in een directe en trefzekere schrijfstijl. Een schrijfstijl die, zeker voor

een debutant, van uitzonderlijk hoog niveau is en het zal dan ook geen verbazing wekken wanneer de auteur met ‘Ooit. Nog even leven’ hoge ogen gaat gooien.

Dit debuut van Van den Driessche is bij uitstek een must read voor de liefhebbers van een boeiend en mysterieus verhaal, waarbij grote levensvragen niet uit de weg worden gegaan. Aardig detail is overigens ook dat er veel muziek in dit boek zit. Diverse muziekstukken komen voorbij en passen naadloos daar waar zij zijn opgenomen. Het is het hoofdpersonage zelf die, aan de hand van gebeurtenissen en herinneringen, de lezer wijst op zeer uiteenlopende muziekstukken; van Anouk tot Jacqueline du Pré.

De auteur

Johan Van den Driessche (1953) is geboren en getogen in Brussel en als onafhankelijk bestuurder van vennootschappen actief in het internationaal zakenleven. Naast zijn drukke beroepsleven was hij actief in de politiek. Nu voegt Van den Driessche er dus nóg een boeiend ambt aan toe, dat van schrijver. Een ambt dat hij eveneens bewijst te beheersen.

Uitvoering

ISBN: 9789493242159 | paperback, 180 pagina's |Prijs: € 20 | Uitgeverij: Willems Uitgevers