AMSTERDAM - Het Intercontinental Ensemble combineert het beste van kamer- en orkestmuziek voor nonet. Via bewerkingen van symfonieën en nieuwe composities verbreden zij het repertoire. Met negen musici van over heel de wereld scheppen zij de illusie dat je naar een vol orkest luistert.

3 continenten, 8 nationaliteiten: Het Intercontinental Ensemble / 3 continents, 8 nationalites: The Intercontinental Ensemble. In 2020 vielen veel van hun concerten weg. Zij hebben deze periode mede gebruikt om nieuwe werken te creëeren en in te studeren. Al deze nieuwe muziek willen zij nu met u delen via twee CD’s.

Nog 9 dagen te gaan; voor bijna 2.325 euro tekort op 15.000 euro! Steun hen: Zij kunnen bij het label TRPTK de 2 CD’s opnemen. TRPTK bekostigt 50% van de via deze crowdfunding hopen wij de andere 50% te kunnen dekken. Uw steun betaalt voor 6 opnamedagen, pr, distributie etc.

Als dank bieden zij uw de volgende mogelijkheden: De afgewerkte albums, tickets voor de releaseconcerten later dit jaar, een exclusieve luistersessie en zelfs een privé huiskamer- of tuinconcert! Aldus het Intercontinental Ensemble.

Hier ziet u hoe u kunt steunen:
https://www.voordekunst.nl/projecten/11439-an-intens-year-two-cds-for2021?fbclid=IwAR2I3c7yGOQfN08668divJD5S3kUs9UAqK33CLCQpVV0WvR-hj_sm8MXbw

Een CD wordt in maart 2021 opgenomen, de tweede in de zomer van 2021. De eerste CD focust zich op oud en nieuw werk van vrouwelijke componisten: Van Clara Schumann en Louise Farrenc tot de hedendaagse componisten Bianca Bongers, Aregnaz Martirosyan en Sarah Neutkens.

Bij de tweede CD staat optimisme en levensenergie centraal, met werken van Nino Rota, Martinu en hun eigen bewerking van Mendelssohn’s Italiaanse symfonie.