AMSTERDAM - Bewoners in Amsterdam centrum mogen nu gemeentelijk ‘centrum’ geld uitgeven door op ingediende plannen van anderen te stemmen; wie helpt de plannenmakers die allen hun plan uitgevoerd willen zien?

Wie op de Nieuwmarkt in Amsterdam komt ziet dat; niet alleen groenten en/of pannenkoeken dat daar worden verkocht…maar dat er ook steun is voor het plan en de actie: ’Red ’t wijkcentrum’ d’Oude Stadt’(zie foto’s). Bij 2 belangrijke koopmannen, de groentenstal en de pannenkoeken-stal oproepen hangt nu de Oproep van ‘Red ’t wijkcentrum’! Maar ook bij Jellien’s Nailstudio!

Iedereen in centrum weet, of men het altijd eens is of niet eens is met standpunten onderling, dat het Wijkcentrum d’Oude Stadt een mooie laagdrempelige bewonersvriendelijke plek biedt. Maatschappelijk steun geeft en mensen helpt voor hun belangen op te komen. Ook ondernemers zijn uiteraard welkom! En steun en hulp bij ideeën, plannen en ondersteuning vinden kan daar altijd.

Nu er voor 2022 een tekort dreigt voor het betalen van de huur door plotselinge stop van een subsidie en nog niet alles rond is met de gemeente Amsterdam voor de komende jaren is er een mooi plan neergezet bij Centrum begroot: geef uw stem aan ‘Red ’t wijkcentrum’. Bewoners kunnen voor 300.000 euro uitkiezen welke plannen leuk, goed en meer zijn voor centrum bij centrum begroot. Men hoeft het bedrag niet op te maken, men mag het wel!

Maar niet iedereen vindt elk plan bij Centrum begroot leuk, de een houdt een ton over, de ander 3.000 euro! De teller stond op 7586 stemmen op het moment dat wij dit wilden gaan opschrijven. Gaat de teller over de 10.000 heen de komende dagen of… blijft ie steken?

Opvallend is dat er steeds beweging is als de organisatoren van het reddingsplan van het wijkcentrum, een rondje hebben gelopen en oproepen in de brievenbussen hebben gedaan; want wie krijgt er nu nog veel post heden ten dage?? Dus deze oproep valt op! Sinds vanochtend 12.00uur zijn er namelijk al meer dan 107 stemmen bijgekomen.. en alle beetjes tellen.

De actie loopt tot en met 9 september 2021 tot 23.59 uur. Het filmpje van de organisatoren van ‘red ’t wijkcentrum’ is gemaakt door en voor vrijwilligers en staat hier: https://www.salto.nl/programma/briljantjes/3GOBdFzOXKQAiWUWaS4Yk6