AMSTERDAM - Gedurende de zomermaanden hangen op twaalf bruggen in de winkelstraten van Oud-West bloembakken, met een speciaal voor de buurt geselecteerde bloemenmix. Een bijzondere samenwerking tussen ondernemers in Oud-West.

De ondernemers uit de winkelstraten in Oud-West zijn per straat verenigd in een bedrijveninvesteringszone, kortweg BIZ. BIZ is een regeling waarmee álle ondernemers in een gebied gezamenlijk investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Samen organiseren de ondernemers bijvoorbeeld de extra aankleding van de openbare ruimte, zoals de feestverlichting in de wintermaanden, decoraties en bloemen en planten.

Jan Disseldorp, voorzitter van de BIZ De Clercqstraat namens Sterk in de De Clercqstraat, is verheugd over deze samenwerking: “De samenwerking tussen de ondernemers maakt het mogelijk om de hele buurt in het zonnetje te zetten. We maken het voor onze buren en bezoekers graag extra gezellig in onze winkelstraten. Naast de bloemen kijken we met de BIZ-verenigingen op alle vlakken hoe we de buurt nog leuker kunnen maken. Daar investeren we sámen in!”.

De BIZ-verenigingen uit de Bilderdijkstraat, De Clercqstraat, Kinkerstraat en Ten Katestraat schakelden buurman-bloemist Dennis Landzaat, eigenaar van Mooi Anders Bloemen in de Bilderdijkstraat, in om het gebied meer kleur te geven. Op de eerste zondag van juni werden twaalf bruggen behangen met een fleurige bloemenweelde.