AMSTERDAM - Ging in de mooie zomertijd een ‘extra’ terras op de Nieuwmarkt niet door voor de ondernemers; nu kan de meeste horeca op de Nieuwmarkt niet eens ‘coffee to go’ schenken!


Veel horecabedrijven schenken kopjes koffie of drankjes om mee te nemen of een lunchpakketje is te koop.. Daardoor houdt men nog steeds contact met klanten. Maar wie naar deze foto kijkt ziet het; ‘vakkundig’ zijn de bedrijven op de Amsterdamse Nieuwmarkt ingebouwd door wegwerkzaamheden…

De markt is gehalveerd, de bekende Cafés/restaurantjes als ’t Loosje , Café Del Mondo, en Poco Loco en Gewaeght café zijn volledig geblokkeerd. Jellien’s nagelstudio, de Rabobank en Albert Heijn zijn met moeite te bereiken. Van de markt zijn gelukkig Tony’s pancakes en Overwater’s groenten- en fruitstal nog open.

Kortom, kommer en kwel voor vele ondernemers daar. Terwijl we rondkeken zagen we dat Café Bern, beroemd om zijn kaasfondues, plots een container voor de deur heeft staan… Gaat de Waag het redden was ook een vraag en zo lijkt het droef gesteld te zijn aldaar met de horeca.

Als Corona voorbij is, wat is er dan nog over van bekende cafés, herkennen we de Nieuwmarkt nog en zijn de bekende ondernemers nog eigenaar???