AMSTERDAM - Kunstenaars Ador en Pipsqueak was here!!! keren samen terug in de O.D. Gallery na hun succesvolle eerste samenwerking in 2018. De kunstenaars voelen zich nauw verbonden met het dierenleven en de natuur in het algemeen. In hun kunst bevragen ze vaak de relatie tussen mens en natuur en de veelal schadelijke consequenties van ons menselijk gedrag.

Ador is een Franse kunstenaar die zijn eigen universum creëert vol met denkbeeldige mensachtige personages, geïnspireerd door circusvoorstellingen, karikaturen en actuele gebeurtenissen. Met zijn beelden, van serieus tot vertekend, reageert hij op satirische wijze op de mens en de maatschappij. Hij maakt veel tekeningen en schilderijen op doek, maar ook wereldwijd muurschilderingen van grote omvang.

Pipsqueak was here!!! is een creatief duo dat al vele jaren samenwerkt in de kunst. Het beeld van een meisje en een beer is een terugkerend thema in hun werk. Dit gebruiken ze als metafoor voor de mens in zijn relatie en omgang met de natuur en de dierenwereld, terwijl die wereld door de bevolkingsgroei steeds kleiner wordt. Ze maken vaak werk op doek en gerecycled hout maar ook op muren. Hun enorme murals zijn over de hele wereld te zien. Recentelijk wijdde Het Klokhuis een segment aan hun straatkunst: Zie Hier.

Ressources Naturelles

In hun tweede samenwerking, de tentoonstelling Ressources Naturelles reflecteren Ador en Pipsqueak was here!!! op de verdamping van natuurlijke hulpbronnen en het gebruik van grondstoffen. Ze vinden dat "de mens als een kannibaal zijn eigen moeder aarde opeet". Dit hoeft geen puur negatieve boodschap te zijn, maar kan ook gezien worden als een oproep tot betrokkenheid. Natuurlijke hulpbronnen kunnen bijvoorbeeld ook bestaan uit huishoudelijk afval en andere producten die men kan hergebruiken.Persopening: vrijdag 11 september 17:00 - 18:00 of op afspraak
Reguliere opening: zaterdag 12 september 12:00 - 18:00
Tentoonstelling tot: zondag 15 november
Voor beeld verdere informatie en interviews:
Irene van Dijk | 06-20072590 |


O.D. GALLERY - SINGEL 395 - AMSTERDAM
OPEN WOENSDAG - ZONDAG, 12:00 - 18:00

ODGALLERY.COM