AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag was de zaal bijna vol in de Openbare Bibliotheek, OBA-De Hallen in West; de reden was het Amsterdams Buurt Film Festival, ABFF, dat ‘on-tour’ op bezoek was en West aandeed!


Dit was de 2e avond in een reeks, waarbij buurtfilmpjes door Amsterdammers getoond worden en in gesprek wordt gegaan met makers en publiek. Hierna volgt ABFF Zuid-oost on-tour in de Bijlmerbios (29 mei 2022 vanaf 14.00-17.30uur) met Patrick Dorder.

Dan OBA-Noord op 27 mei a.s.(19.00-22.30uur) en dan als laatste ABFF on-tour OBA-Centrum met vermoedelijke ook aanwezig de jonge winnaar van de ‘ABFF-publieksprijs 2021’! (Centrum 11 juni 2022 van 19.00-22.30uur).

Creative director Kibret Mekonnen(een van de genomineerden voor Amsterdammer van ’t jaar) is ‘opperstalmeester’. Hij probeert al enige jaren buurt en bewoners via het medium film tot elkaar te brengen. En stelt filmmakers voor en laat hun filmpjes zien.

In het najaar zijn er in 2-dagdelen ABFF-Lab cursussen voor filmliefhebbers/makers om een filmpje te maken of te leren maken en te monteren. Als afsluiter in december het jaarlijkse ABFF filmfestival met leuke prijzen en de eigen ingezonden en gemaakte film te zien op een heel groot scherm in OBA Oosterdok!

De OBA Amsterdam ondersteunt dit soort initiatieven en jong en oud blijken allemaal met filmpjes bezig te zijn, dus een beetje les is best handig. Grote korting met OBA-kaart en Stadspas als men een cursus wil doen! Aanmelden kan al heel snel. Zie ook www.ABFF.nl en de Facebookpagina.