AMSTERDAM - NXT 50five, de joint venture tussen NXT Mobility en 50five, breidt zijn snellaadnetwerk uit met een nieuwe locatie op de Holthausen Energy Point aan de Beiraweg 3 in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. E-trucks en bestelbussen kunnen op dit moment bij de meeste openbare snellaadlocaties niet terecht vanwege de beperkte ruimte, te lage luifelhoogte of onvoldoende draagkracht van de ondergrond. Op onze locatie in Amsterdam kunnen elektrische bestelbussen en trucks wél terecht voor snelladen.

Krapte op het stroomnet


De opkomst van elektrisch vervoer is niet meer te stoppen. De vraag naar elektrische voertuigen en oplaadpunten neemt toe maar helaas is het stroomnet op meerdere plekken in Noord-Holland vol. Ondanks de krapte op het stroomnet in Amsterdam maakt de door NXT 50five toegepaste ChargeBox snellaadinnovatie van ADS-TEC het toch mogelijk om tot 320 kW te snelladen. De snellader werkt als een powerbank: de accu laadt met laag vermogen op en geeft de opgeslagen elektriciteit tijdens het laden van een voertuig met hoog vermogen af. De locatie is uitgerust met twee ChargeBox systemen, hierdoor kunnen twee voertuigen gelijktijdig 320 kW laden.

Nieuwe fase in duurzaam vrachtvervoer


Egbert Hietberg, COO van 50five Group: “Vanaf 2025 voeren circa dertig tot veertig steden in hun binnenstad een zero-emissie zone in en worden investeringen in duurzaamheid door de Nederlandse overheid gestimuleerd met subsidies op elektrische trucks.” Erik Metselaar, directeur van NXT Mobility hierover: “Deze snellaadlocatie is ondersteund met subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. De goedkeuring van ons project door Kansen voor West, het Programmamanagement voor West-Nederland, is een cruciale stap in de versnelling van de transitie naar duurzaam vrachtvervoer in Noord-Holland. De ontwikkeling van dit netwerk van snelladers is een win-win situatie; het stimuleert niet alleen de adoptie van elektrische vrachtwagens maar pakt ook het probleem van netcongestie aan.”

Acceptatie laadpas


Op de NXT 50five locatie in Amsterdam worden de meeste laadpassen geaccepteerd, waaronder de NXT 50five laadpas. Deze laadpas biedt meerdere voordelen, waaronder een aantrekkelijke korting op het laadtarief op onze snellaadlocaties.