AMSTERDAM - Er waren 27 prijzen op 9 onderdelen te verdelen. Bij 6 onderdelen gingen er prijzen naar de provincie Noord-Holland: 2 eerste prijzen, 1 tweede prijs en 3 derde prijzen; de Noord-Hollandse jongeren scoorden uitstekend! Een van de 6 prijswinnaars komt uit Amsterdam: de 13-jarige Dagmer die met Taal meedeed.

Winnaars De finale-acts van de nummers één, twee en drie zijn vanaf vandaag terug te kijken op youtube.com/kunstbende. Op 12 november 2020 trok Kunstbende langs de huizen en scholen van de winnaars om ze te verrassen met het behalen van hun prijs. Deze verrasvideo’s zijn terug te zijn op IGTV van instagram.com/kunstbende.

Noord-Hollandse winnaars
Noord-Holland Expo, 1e prijs: Anne Cappendijk, (17 jaar, Uitgeest); Dans, 1e prijs: Dieke de Jong (17 jaar, Huizen NH); Fashion, 2e prijs: UP2U (18 jaar Hilversum); Film, 3e prijs: Liam(19 jaar Wormerveer); Muziek, 3e prijs: Alyssa & Chiara (16 jaar, Badhoevedorp); Taal, 3e prijs: Dagmer (13 jaar Amsterdam).

Hoewel Zuid-Holland een goede concurrent bleek met maar liefst 4 eerste prijzen (muziek (Babeth), taal (Agata Dohne), DJ (Lars Uri) en Theater (Amara) Bij Expo(kunst) haalde Zuid-Holland weliswaar een tweede prijs, maar Noord-Holland versloeg hen op dit onderdeel!

Drie andere provincies hadden ook een eersteprijswinnaar en wel op het gebied van film (Gelderland, Mara Linde), fashion (Limburg, Ploen Mevis ) en de beste influencer is Wolliewohl Junior, 16 jaar oud en komt uit.. Drenthe!

Alleen Groningen ging zonder prijs naar huis, dat kan gebeuren. Voor 2021 is er weer een kans voor deze en andere jongeren van 12 t/m 18 jaar….(18 jaar als de inschrijving start). Wel valt het op dat vele jongeren een ‘artiestennaam’ hebben, dus hopelijk zijn de jongeren terug te vinden onder die naam voor geïnteresseerden die hen willen volgen in de toekomst!

Hoe werkt Kunstbende? Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot Oerol. Check alle stimuleringsprijzen op kunstbende.nl/live.