AMSTERDAM - De donkere dagen zijn daar, maar de bewoners van Noord brengen licht in die duisternis! Een rondje door je buurt is een heuse beleving geworden met al die prachtige kersttuinen. Daarom gaan we samen op zoek naar de allermooist verlichte tuin. Nomineer je mede-Noorderling voor de mooiste kersttuin van Noord. De kerstbokaal wordt uitgereikt door Koos van Buurtsoap De Wasserette.

Nomineren
Stuur een foto van de tuin, het adres, en eventueel waarom je deze tuin zo mooi vindt naar info@tolhuistuin.nl of DM ons op instagram of Facebook. Tot en met 26 december kun je je nominatie insturen.

Uitreiking
Op 29 december reiken we online de Kerstbokaal uit. De kanshebbers ontvangen bericht en op 28 december komt Koos van Buurtsoap De Wasserette bij de kanshebbers aan de deur. Als je niet mee wil doen kun je je natuurlijk afmelden! We houden ons uiteraard aan de corona-regels, daarom komt Koos op veilige afstand langs.foto's door Rutger Prins uit Tuindorp Oostzaan.

Over Buurtsoap De Wasserette
De Wasserette is een live-soap die zes weken lang één avond per week neerstrijkt op een centrale plek in een buurt. Centraal staan Koos en Yfon; een echtpaar dat in een snel veranderende wereld probeert het hoofd boven water te houden. De Wasserette werd in 2010 in Amsterdam-Noord opgezet in een samenwerking tussen het Volksoperahuis en de Tolhuistuin. Waar in het eerste jaar in Café Oud-Noord nog gespeeld werd voor een handjevol bargasten, zijn het inmiddels bomvolle avonden geworden in Café de Bult aan het Mosplein. Het idee bleek zo besmettelijk, dat De Wasserette inmiddels is uitgebreid naar Almere, Amsterdam Molenwijk, Purmerend en Hoorn.