AMSTERDAM - Iedereen kan nu nog een steunstem uitbrengen, zodat mooie plannen ingebracht door bewoners door kunnen naar de volgende ronde bij het mooie middel Centrum begroot!


Men heeft 28 dagen de tijd gehad om plannen in te dienen… het is nu uur U.. Om 23.59uur vanavond, 28 maart 2022, sluit de stemoptie. Een plan moet minstens 50 stemmen hebben. De plannen variëren van groen tot sociaal, van het maken van commerciële tot amateurfilms(ABFF). Van professioneels tot liefhebbers, van ultieme wensen(ipv parkeerplaatsen/woonboot een houten zitbank voor de buurt), van kunstroutes tot kunstkennis etc.etc. Van kinderfietsjes voor de speeltuin tot meer groen aan de wanden van kantoren/woningen.

Of stem op een handboek maken voor een wormenhotel…. Kortom er valt nog heel wat te stemmen in de komende 6 uur! En er is straks voor 450.000 euro geld te verdelen in centrum. En er mag op meer plannen door een steuner/stemmer gesteund worden.

Wijkcentrum d’Oude Stadt is ook voorgedragen: want daar is nog steeds geen steun voor subsidie 2023 ‘accoord bevonden’. Dit jaar viert het wijkcentrum zijn 65 jaar.. bestaat het in 2023 nog…? Aan de stemmers de keuze. De gemeente vraagt ‘geld uit andere bronnen te zoeken'. Centrum Begroot heeft participatiegelden als basis, dus ja sociaal, cultureel en groen horen er allemaal bij!

Na de toets op haalbaarheid volgt de volgende ronde in een maand tijd en dan beslissen alleen centrumbewoners welke plannen het gaan halen!

Zie www.centrumbegroot.amsterdam.nl