AMSTERDAM - Eenzaamheid is een groeiend maatschappelijk probleem. Daarom organiseert NL Cares onder de naam Warme Winter Weken vrijwilligersactiviteiten die bijdragen aan minder eenzaamheid. Met dit jaar als hoogtepunt de WinterFAIR op 15 en 16 december 2022 in Amsterdam, een kerstmarkt gericht op verbinding tussen 400 eenzame ouderen en 400 vrijwilligers.

Meer dan 40 procent van de volwassenen heeft last van eenzaamheid, waaronder veel ouderen. De feestdagen in december zijn momenten waarop gevoelens van eenzaamheid kunnen toenemen. NL Cares neemt daarom het initiatief voor het organiseren van de Warme Winter Weken in de Randstad. Tijdens deze weken in december draagt de stichting met vrijwilligersactiviteiten bij aan minder eenzaamheid onder stadsgenoten. De mensen achter NL Cares zijn ervan overtuigd dat iedereen kan bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid: “Met een paar uurtjes van je tijd maak je al een enorm verschil en draag je direct bij aan een fijne kersttijd.” Tijdens de Warme Winter Weken zijn er ruim 120 activiteiten zoals kerststukjes maken, kerstbingo’s of het feestelijk versieren van zorginstellingen.

WinterFAIR

Als onderdeel van de Warme Winter Weken organiseert NL Cares dit jaar op 15 en 16 december de WinterFAIR in De Hallen in Amsterdam. De eerste en tot nu toe enige kerstmarkt die volledig gericht is op het betrekken van eenzame ouderen bij de samenleving. Deze WinterFAIR biedt diverse kerstkramen en -activiteiten die volledig zijn gericht op eenzame ouderen. De WinterFAIR is al volgeboekt, dus het doel om 400 vrijwilligers en 400 ouderen elkaar te laten ontmoeten, verbinden en een feestelijke kerstdag te bezorgen, lijkt te worden behaald.

Meer informatie

Voor de Warme Winter Weken is NL Cares op zoek naar jonge mensen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht die zich tijdens de decembermaand willen inzetten voor een ander. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.