AMSTERDAM - Op 1 januari 2023 vinden weer de traditionele Unox Nieuwjaarsduiken plaats, dit jaar op 125 locaties in heel Nederland. Tienduizenden dappere helden luiden dan met een frisse plons het nieuwe jaar in. Ook op strand IJburg staan naar verwachting 150 personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan en het nieuwe jaar fris te starten.


Fris het nieuwe jaar in
De weersverwachting voor Nieuwjaarsdag ziet er prima uit. Het wordt circa 13°C , met een gevoelstemperatuur van 7°C en een watertemperatuur van 5 °C en er zal wat regen vallen.

Warme kom erwtensoep
Unox, al bijna 25 jaar verbonden aan de Nieuwjaarsduik, deelt op 125 locaties in het land de iconische oranje mutsen en warme erwtensoep uit. Op strand IJburg staan de vrijwilligers van de Amsterdamse Reddingsbrigade, De Japanner en Vrijland klaar om deelnemers te voorzien van koffie,thee, warme chocomel en een heerlijke kom snert en een warme muts.

Aanmelden is verplicht en kan via www.amsterdamsereddingsbrigade.nl. De eerste duik is om 14:00 uur. Er zal in meerdere starts gestart worden. De Nieuwjaarsduik IJburg is geheel gratis!