AMSTERDAM - De afgelopen jaren stonden ze elke herfst op uitverkochte podia in Westfriesland: The Lasses, het duo van de Spierdijkse Sophie ter Schure en Margot Merah. Dit jaar speelden ze in Nederland even wat minder, omdat er tours in Canada, Schotland en Engeland op de agenda stonden, én omdat ze een nieuw album hebben opgenomen: Undone.


Dit album wordt op 27 oktober gepresenteerd in Paradiso Amsterdam. Undone is een prachtig album met 13 liedjes over vallen en opstaan, geproduceerd door Janos Koolen (bekend van Frederique Spigt en Fay Lovsky). The Lasses zijn gespecialiseerd in zogenaamde folk traditionals, liedjes zo oud dat niemand meer weet wie ze geschreven heeft. Veel van dat soort nummers zijn bekend geworden door grootheden als Bob Dylan, Joan Baez en Simon & Garfunkel. Maar op Undone staan voor het eerst ook eigen geschreven nummers, waar de nieuwe single Hunter Moon er een van is. Met de engelenstemmen van The Lasses en de druppelende pianopartij van Janos Koolen is dit een perfect nummer om de herfst mee in te luiden. Hunter Moon is sinds deze week te beluisteren op Spotify, maar de rest van de cd volgt pas eind oktober.

Om de cd professioneel uit te brengen zijn The Lasses een crowdfunding gestart op www.voordekunst.nl. Met de giften zal ook de albumpresentatie op 27 oktober in Paradiso aangekleed worden. Stap voor stap werken The Lasses hiermee aan het verwezenlijken van hun droom: zingen! (En daarmee eeuwige roem vergaren). In ruil voor een donatie kun je bijvoorbeeld alvast een album bestellen, een huiskamerconcert aanvragen of een workshop “tweede stem zingen op gevoel”. De campagne loopt nog tot 4 oktober.

Crowdfunding link: www.tinyurl.com/lassesundone
Link naar de nieuwe single: www.tinyurl.com/huntermoon-thelasses