AMSTERDAM - Feestelijke opening expositie Nina Matser & Ruud van der DuinNina Matser en Ruud van der Duin exposeren van 5 november tot en met 6 januari bij tHUIS aan de AMSTEL. Op zondag 18 november is de feestelijke opening. Iedereen is welkom tussen 15.00 – 17.00 uur om de expositie te bekijken en de kunstenaars te ontmoeten. Ruud exposeert met zijn serie Reflecties: Ode aan de Amsterdamse Gracht. Nina neemt je mee in haar reeks realistische schilderijen van alledaagse voorwerpen, ze laat je zien hoe bijzonder ‘gewoon’ kan zijn. Voor meer informatie over de kunstenaars zie bijlage I.


Live Jazz bij tHUIS van Gypsy Jazz tot Vintage Jazz
Vintage Jazz band WhoSheDo en Trio Elzz zullen de Jazz op Zondagen vullen in november. Maak op 18 november je zondag compleet en duik na de opening van de expositie het café in voor een hapje, drankje en Jazz op Zondag. Trio Elzz brengt originele Jazz en Gypsy jazz nummers ten gehore.

Op 11 november en 25 november neemt vintage jazzband WhoSheDo je mee terug in de tijd. Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over.

Lees op onze website verder: http://thuisaandeamstel.nl/events/

Agenda Jazz op Zondag, wekelijks van 17.00 – 20.00 uur
11 november WhoSheDo
18 november Trio Elzz
25 november WhoSheDo
2 december Patrick Verheij & Friends
9 december Allison Philips Trio
16 december Erik Verwey Jazzgroup
23 december Diana Burta

De Kerstmarkt die je niet wilt missen
Op donderdag 20 december van 16.00 – 21.00 uur vindt de 4e editie van de Amstelkwartier Kerstmarkt plaats. Dit jaar op het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL. Een markt vol met duurzame en lokale producten, die leuk zijn om als Kerstcadeau te geven of om jezelf mee te verwennen.

Speciaal voor deze editie heeft de Gemeente het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL opengesteld voor de markt. Stap door de authentieke toegangspoort van de voormalige Zuidergasfabrieken wordt ontvangen met glühwein, warme vuurtjes, het Amstelkwartier kerstkoor en heerlijk eten en drinken. Er wordt verse zalm gerookt, je kunt echte Amsterdamse kruidenthee kopen, handgemaakte cadeautjes van de Toren van Klinker en een keur aan taarten, cakes en koekjes uit de biologische bakkerij van Bettina bakt. Kijk voor een complete lijst op de Facebookpagina van AmstelkwartierVertier en de website www.amstelkwartiermakers.nl (nog in de maak).

Feestdagen bij tHUIS
Ben je nog op zoek naar een fijne plek voor een kerstborrel met je collega’s of vrienden in de aanloop naar kerst? Wij hebben ons Atelier compleet vernieuwd, de ideale ruimte voor een borrel of kerstfeest. Legio mogelijkheden bij tHUIS! Kijk op onze website voor meer informatie of mail naar reserveren@thuisaandeamstel.nl

De tHUIS ad AMSTEL Nieuwjaarsdagwandeling
Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaan wij een weekje dicht. Op 1 januari zijn we weer open van 12.00 tot 20.00 uur en kun je mee met onze jaarlijkse Nieuwjaarsdagwandeling. Een prachtige wandeling langs de Amstel en dwars door de weilanden, dus trek je laarzen aan! De wandeling is niet geschikt voor kleine kinderen en honden mogen helaas niet mee in dit gebied. De wandeling duurt 2 uur en na afloop wacht de glühwein op je en kun je voor maar €6,- genieten van een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood en katenspek. Fijn als je ons even laat weten of je meeloopt via info@thuisaandeamstel.nl. Liever op 1 januari beslissen? Geen probleem, kom op tijd we vertrekken stipt om 14.00 uur.