AMSTERDAM - Op Herdenkingspark Westgaarde wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe brug die de begraafplaats aansluit op het fiets- en wandelnetwerk door Tuinen van West. Op vrijdag 17 maart 2017 wordt de brug officieel geopend door PC Hooft, beheerder van het Herdenkingspark, en de gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West.

De nieuwe brug voor fietsers en wandelaars verbindt de Lutkemeerweg met het
Herdenkingspark. Dit zorgt voor een verbinding met de Tuinen van West en een groene uitbreiding van de diverse wandel- en fietsroutes in het gebied.

Groene route door Westelijk Amsterdam

Tuinen van West is sinds 2009 getransformeerd tot een multifunctioneel recreatiegebied waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen, eten, sporten en bovenal genieten van de natuur. Herdenkingspark Westgaarde maakte al deel uit van Tuinen van West. De begraafplaats is een groene oase met een afwisseling van bos, park, planten en bloemen, kunst en vogels. PC Hooft ziet de aansluiting via de nieuwe brug als een manier om nog meer natuurliefhebbers te laten genieten van deze andere kant van Westgaarde.

Toegang tijdens openingstijden van begraafplaats

De nieuwe verbinding bestaat uit een brug en een trap met fietsgoten om het hoger gelegen Herdenkingspark Westgaarde te bereiken. De gemeente heeft de brug aangelegd met subsidie van de provincie Noord-Holland op de grond van Herdenkingspark Westgaarde. Tijdens de openingstijden van de begraafplaats (dagelijks van 08:00 tot 18:00 uur) is de brug vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Daarbuiten is het brughek gesloten.

Feestelijk openingsprogramma

Op vrijdag 17 maart wordt de brug officieel geopend tijdens een feestelijk programma van de gemeente en PC Hooft samen. Dit start met een fietstocht naar de nieuwe brug onder leiding van landschapsarchitect Pieter Boekschooten. Hij zal onderweg stilstaan bij diverse bezienswaardigheden. Op Herdenkingspark Westgaarde openen Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, en Astrid Bosveld, vestigingsmanager van PC Hooft, de brug. Daarna maken de aanwezigen met een gids een wandeling over het educatieve pad op de begraafplaats. Als afsluiting is er een versnapering in het Parkcafé op Westgaarde.

Wilt u deelnemen aan het feestelijke openingsprogramma met fietstocht en wandeling? Zorg dan dat u op vrijdag 17 maart om 14:00 uur met uw fiets klaar staat voor vertrek bij Bok de Korverweg 4 (bij sportpark de Eendracht). Het programma duurt tot 16:30 uur. Deelname is gratis.