AMSTERDAM - Op woensdag 22 maart is de nieuwe bus bij De Buitenhof gepresenteerd. Marijn van Ballegooijen, lid van het dagelijks bestuur stadsdeel Zuid, heeft de bus officieel in gebruik genomen.

De bus is van groot belang voor de zorgcentra De Buitenhof, woonzorgcentrum Buitenveldert en D’Oude Raai. Het biedt cliënten, die door hun leeftijd en kwetsbare gezondheid vaak niet meer zelfstandig kunnen reizen, de mogelijkheid om op stap te gaan. Het vergroot letterlijk hun leefwereld. De nieuwe bus wordt ingezet voor bewoners van de drie zorglocaties, buurtbewoners en dagbesteding.

Bestuurder Marijn van Ballegooijen: “Een uitstapje met deze bus is een mooie en gezellige gelegenheid om contact te leggen. Het leuke is dat bewoners zelf kunnen bepalen waar de rit heen gaat en de bus wordt bestuurd door vrijwilligers.”

Het stadsdeel heeft een financiële bijdrage geleverd om de nieuwe bus aan te kunnen schaffen. Verder is de bus mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Buitenhof. In een samenwerking tussen de locaties en het stadsdeel zal de bus ook voor buurtbewoners worden ingezet. Zij kunnen zich inschrijven bij de activiteitenbegeleiders op elke locatie om mee te gaan met een uitstapje. De kosten zijn gemiddeld 15 euro per uitstapje. Verder kunnen de buurtbewoners op de locaties hun wensen kenbaar maken over de inzet van de bus.