AMSTERDAM - In het Oostelijk Havengebied levert Koelewijn Bouw woensdag nieuwbouwproject 'De Parel van Amsterdam' op aan PEX Real Estate. Ontwikkelaar PEX realiseert daarmee een toekomstbestendige woontoren, voorzien van de modernste duurzame technieken. Het zes verdiepingen tellende appartementencomplex huisvest twee penthouses, acht high-end appartementen en twee kantoorruimtes en is bij oplevering volledig verkocht. De eerste kopers betrekken later dit jaar hun nieuwe woning.

Lichte kleuren kenmerken het moderne ontwerp. "Het is dan ook niet meer dan toepasselijk dat het complex de naam 'De Parel van Amsterdam' heeft gekregen", licht Joshua Camera, directeur van PEX Real Estate, toe. Dat heeft het project aan meer dan enkel zijn in het oog springende voorgevel te danken. "In 'De Parel' komt royaal wonen in Amsterdam samen met uitstekende bereikbaarheid en optimale duurzaamheid, uitzonderlijk op deze locatie", aldus Camera.

"Door de ligging aan een verkeersluw gedeelte van het Amsterdam-Rijnkanaal kunnen bewoners van het uitzicht over het water genieten, zonder hinder te ondervinden van passerend vaarverkeer", benadrukt Camera. "Tegelijkertijd beschikken zij in Amsterdam-Oost over alle dagelijkse voorzieningen en is de binnenstad binnen tien minuten met eigen of openbaar vervoer te bereiken."

Joshua Camera: "Onze missie is om duurzame stedelijk nieuwbouw te realiseren"

"'De Parel' mag prijken met energielabel A, geheel in lijn met ons streven om duurzame stedelijke nieuwbouw te realiseren", verwoordt Joshua Camera zijn missie met PEX Real Estate. "Zo zijn de woningen voorzien van efficiënte vloerverwarming en -koeling, waardoor energiezuinig een comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd." Ook koos PEX voor zonnecollectoren om zonne-energie in warm water om te zetten en voor luchtwarmtepompen om warmte uit de buitenlucht te onttrekken en de woningen te verwarmen. Om vervolgens warmteverlies zoveel mogelijk te beperken, installeerde het warmteterugwininstallaties en hoogwaardige isolatie.

Acht appartementen en twee penthouses met variabele indelingen

Aannemer van het project is Koelewijn Bouw. Dat startte in april 2021 met de bouw van de bedrijfsruimtes in de plint en nadat het casco van de acht appartementen was opgetrokken, begon het in februari aan de twee penthouses. Verleden week legde Koelewijn de laatste hand aan de afbouw en afwerking van de woontoren. "Bij Koelewijn Bouw omarmen we het vakmanschap van vroeger om vandaag te innoveren en met het ontwerp van 'De Parel', dat is voorzien van de modernste duurzame technieken en veel strakke lijnen en details bevat, hebben we dit vakmanschap ten volle kunnen inzetten", blikt directeur Maurits van de Geest op het project terug. "Ik ben dan ook heel trots op het meesterschap van onze medewerkers."

De penthouses op de vijfde en zesde verdieping meten circa honderdzestig vierkante meter aan woonoppervlak. Bewoners hebben bovendien toegang tot het dakterras. De appartementen op de onderliggende etages zijn variabel ingedeeld in drie- en vierkamerwoningen van bijna negentig vierkante meter en beschikken over balkons op het zuiden, die over de breedte van de gevel in de façade zijn opgenomen. Tevens is er voor elke woning ook een parkeerplek in de aangrenzende parkeerkelder, naast de goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Over PEX Real Estate

PEX Real Estate is een vastgoedontwikkelaar en -beheerder, die voornamelijk woningen ontwikkelt, beheert, verhuurt en verkoopt in Amsterdam, Assen en het noorden van het land. PEX, dat staat voor 'property experts', werd in 2017 opgericht door Joshua Camera en beheert sindsdien de vastgoedportefeuille die hij voorheen zelfstandig had opgebouwd. Deze portefeuille is niet alleen geografisch gefocust op Nederlandse binnensteden, ook leunt deze zwaar op investeringen in kwaliteit en duurzaamheid.