AMSTERDAM - Nieuw Amsterdamse record gevestigd: in 2016 waren er 28.889 mensen die elektrisch rijden en laden, in 2015 telde Amsterdam er 18.815. Een toename van 53%. Ja, dat gaat dus lekker.

Bestuurders van elektrische auto’s laadden vorig jaar 24.508.255 kilometers op het Amsterdamse openbare laadnetwerk. Ter illustratie: dat zijn bijna 612 rondjes om de aarde, terwijl het in 2015 bijna 539 keer rondjes over de evenaar waren. Ook het aantal openbare oplaadpunten in de stad groeide van 1.550 naar 2.030. Het meest wordt er geladen in stadsdeel Zuid, het minste in Zuidoost.

Waarom ook alweer elektrisch rijden?

Amsterdam wil schone lucht, nu en in de toekomst. Voor de gezondheid van alle Amsterdammers en voor de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de stad. Daarom stimuleert Amsterdam elektrisch rijden. Zo krijgt u subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto en voorrang op de wachtlijst voor een parkeervergunning.

Waar laden

U kunt op verschillende locaties in Amsterdam uw elektrische auto opladen. Kijk voor het actuele overzicht op de kaart met oplaadpunten op www.amsterdam.nl/elektrisch. U ziet hier ook of een oplaadpunt beschikbaar is.

Amsterdam op kop

Wist u dat er geen stad ter wereld zo ver is met de overgang naar elektrisch vervoer als Amsterdam? In 2016 won de stad voor de tweede keer de E-Visionary award als wereldwijde koploper in de transitie naar elektrisch vervoer.