AMSTERDAM - Heb jij je wel eens beseft hoeveel plastic wegwerpflessen er bij jou doorheen gaan met het gebruik van je dagelijkse verzorgings- en schoonmaakproducten? De thuisservice van This is Circular maakt een einde aan al deze ‘plastic waste’. Je kunt vanaf nu namelijk kennismaken met hoogwaardige, natuurlijke en vegan producten in herbruikbare verpakking. Ze worden gemakkelijk bij je thuis gebracht door de fietskoeriers van Circular.

Het idee is geïnspireerd op de melkboer die vroeger lege flessen bij je ophaalde en nieuwe bij je deur achterliet. De herbruikbare verpakkingen van Circular worden door de bakfietskoeriers op afspraak bij je opgehaald en vervolgens schoongemaakt, ontsmet en opnieuw gevuld. Je betaalt bij je eerste bestelling een eenmalige bijdrage aan statiegeld voor je flessen en bij elke bestelling betaal je vervolgens alleen nog voor de inhoud.

De Circular collectie bestaat uit verzorgingsproducten als shampoo en conditioner en daarnaast hoef je nooit meer de deur uit voor schoonmaakproducten zoals zeep en handdesinfectiemiddel. Naast eigenmerk producten bevat het assortiment keuze uit Europa’s meest duurzame en natuurlijke merken zoals Beauty Kitchen, Faith In Nature en Sonett. Alle producten zijn milieuvriendelijk, veganistisch, biologisch afbreekbaar, dierproefvrij en vrij van parabenen, sulfaten en gifstoffen.This is Circular heeft een samenwerking met Seven Clean Seas. Voor elk verkocht product wordt een plastic fles uit de oceanen in Azië gehaald om de impact nog eens te vergroten en zo de cirkel rond te maken.

This is Circular fietst vanaf nu rond in de Amsterdamse binnenstad. Het is de ambitie om zo snel mogelijk uit te breiden naar andere steden in Nederland. www.thisiscircular.nl