AMSTERDAM - Onlangs verscheen bij Willems Uitgevers het boek ‘Negen natuurlijke maanden’ van Tinneke de Smet. Een bijzonder en uiterst boeiend boek over het beleven van een natuurlijke zwangerschap.

Niet alleen kun je in dit boek de evolutie van het wonder in je buik volgen, je leest ook hoe je tijdens de zwangerschap zelf verandert. Bovendien geeft De Smet tal van tips en beantwoordt zij allerlei vragen. Een boek dat elke zwangere vrouw graag zal lezen én zal verrassen. Er zijn namelijk voor vrijwel alle ‘zwangerschapskwaaltjes’ natuurlijke middelen die de kwaal kunnen verhelpen of verzachten. De boeiende inhoud –ja, ook voor niet-zwangeren- in combinatie met de prettige, verhelderende wijze waarop Tinneke de Smet een en ander presenteert, maken dit boek tot iets bijzonders.

Hoe kwam het zover…
Tijdens een eigen ervaring met een akelige aandoening die destijds uitsluitend te bestrijden leek met een oplopende dosis Cortisone, ging Tinneke de Smet zich verdiepen in natuurgeneeswijzen. Zij ontdekte een natuurlijk middel en paste dat, met succes, op zichzelf toe. Die ervaring heeft haar doen besluiten de opleiding ‘Herborist-Kruidenverwerker’ te volgen. Dat was niet alleen de start van een nieuwe kenniswereld, maar feitelijk gezien ook van een nieuwe leefstijl.

Tinneke de Smet is moeder van twee volwassen dochters. In de tijd dat zij zelf zwanger was, was er nog niet veel bekend over natuurgeneeswijzen en als dat al zo was, waren er in elk geval geen boeken over. Nu, met de groeiende belangstelling voor natuurlijke levensstijlen en twee dochters die op het punt staan een gezin te stichten, besloot De Smet er zelf een boek over te schrijven. Het werd ‘Negen natuurlijke maanden’.

Het boek is primair bedoeld voor zwangere vrouwen, maar er staan ook tal van zaken in die voor een ieder van ons uiterst interessant zijn. Want ja, misselijkheid, constipatie, verkoudheid, een verstuiking, dat zijn tenslotte aandoeningen waar we allemaal wel eens last van hebben en waar je niet zwanger voor hoeft te zijn!
Tinneke de Smet onderstreept dat zij beslist de reguliere zorg niet wenst te vervangen, maar haar boek kan een zwangerschap wél een stuk plezierige laten verlopen.

De auteur
Tinneke De Smet (1967) is een herborist-kruidenverwerker. Ze studeerde natuurgeneeskunde en leerde zelf recepten schrijven om cosmetica te maken. Die verrijkte ze met de juiste kruiden om bepaalde huidaandoeningen te ondersteunen. Onlangs startte zij HerboraDIX. Via dit label geeft De Smet workshops en webinars over ‘natuurlijke onderwerpen’. www.herboradix.be