AMSTERDAM/BERGEN - Rauw & Teder, de Nederlandstalige popgroep die bekend staat om hun eerlijke teksten en catchy melodieën, heeft aangekondigd dat ze weer beginnen met een reeks optredens na hun succesvolle reeks van voorprogramma's bij De Dijk. De aftrap van deze reeks concerten start 11 juni in Cafe De Taverne in Bergen waar de band al eerder speelden.

Met deze minitour wil Rauw & Teder laten zien dat ze gegroeid zijn als band, ook al is het aantal muzikanten van vijf naar drie gedaald. De band speelt regelmatig in andere bezettingen maar Jeroen Booy, drums (Ex The Scene en Roberto Jacketti) is natuurlijk altijd van de partij, nu aangevuld met o.a. gitarist Eltjo Gastman.

De teksten van Rauw & Teder zijn alsnog persoonlijk, eerlijk, poëtisch en donker, maar de muziek is rijker en gevarieerder dan ooit tevoren. "We hebben de tijd genomen om echt te experimenteren met nieuwe nummers, verschillende geluiden en instrumenten", zegt drummer Jeroen Booy. "Het resultaat is een nieuw, wellicht creatiever, geluid dat echt voelt als een stap vooruit voor ons als band".

Rauw & Teder zal direct na het optreden in de Taverne naar Terschelling vertrekken om ook op Oerol 'acte de presence' te geven. Voor meer informatie over de band en de tourdata kunt u terecht op de website van de band, www.rauwenteder.nl