AMSTERDAM - In februari werkt IXAS een aantal nachten bij de Gooiseweg. Op vrijdag 16 februari verwijderen we in de nacht de tijdelijke loopbrug die aan de noordkant van de A9 over afrit 2 van de S112 Gooiseweg staat. Daarnaast halen we aan de andere kant van de Gooiseweg antizichtschermen weg die langs de oprit naar de A9 staan. Op donderdag 22 februari herstellen we in de nacht de aansluiting tussen de weg en de tijdelijke hulpbrug die over de Gaasperdammertunnel gaat.

Vrijdag 16 februari: verwijderen loopbrug en antizichtschermen

Aan de noordwestkant van de S112 Gooiseweg ligt een parkeerterrein voor medewerkers van IXAS. Via een loopbrug over de afrit kunnen medewerkers van het parkeerterrein naar het bouwterrein lopen. Nu de ruwbouw van de Gaasperdammertunnel klaar is, is het parkeerterrein niet meer nodig.

Daarom ruimen we het parkeerterrein op en verwijderen we de loopbrug en de trappentorens.

De loopbrug halen we op vrijdag 16 februari tussen 23.00 en 06.00 uur weg. Hiervoor bouwen we op de oprit een kraan op. Daarna maken we de brug los van de trappentorens en takelen deze met de kraan naar beneden. Vervolgens bouwen we de kraan weer af. Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast in de omgeving. Mogelijk heeft u ook last van de verlichting van de bouwplaats. In de week van 19 februari demonteren we overdag de trappentorens die op het bouwterrein staan. Hiervan ondervindt u geen hinder.

Aan de andere kant van de S112 Gooiseweg staan langs de oprit naar de A9 Gaasperdammerweg groene anti-zichtschermen. Ook deze schermen zijn niet meer nodig en ruimen we eveneens op 16 februari in de nacht op. Hiervan ondervindt u weinig hinder.

Vrijdag 16 februari: afsluiting op- en afrit S112 Gooiseweg van de A9 Gaasperdammerweg richting Schiphol/Utrecht

Voor het verwijderen van de loopbrug en de antizichtschermen sluiten we in de nacht van 16 februari tussen 23.00 en 06.00 uur aan de noordkant van de A9 Gaasperdammerweg de op- en afrit van de S112 Gooiseweg af.

  • Verkeer op de S112 Gooiseweg kan geen gebruikmaken van de oprit naar de A9 Gaasperdammerweg richting Utrecht/Schiphol. Het verkeer wordt omgeleid via oprit 3 aan de S111 Muntbergweg.
  • Verkeer op de A9 Gaasperdammerweg uit de richting van Diemen kan geen gebruik maken van afrit 2 S112 Gooiseweg. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 3 S111 Muntbergweg.

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Donderdag 22 februari: herstel aansluiting hulpbrug S112 Gooiseweg

Op donderdag 22 februari werkt IXAS tussen 23:00 en 05:00 uur aan de oostelijke hulpbrug van de Gooiseweg. We repareren de aansluiting van de weg op hulpbrug. Hiervoor schrapen we een stuk asfalt weg met een freesmachine. Daarna brengen we asfalt aan. Deze werkzaamheden kunnen in de omgeving zorgen voor geluidsoverlast van machines. Mogelijk heeft u ook last van verlichting van de bouwplaats. Mochten we vanwege het weer de werkzaamheden niet kunnen uitvoeren, dan doen we dat op vrijdag 23 februari tussen 23.00 en 05.00 uur. Hierover informeren we u via het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Donderdag 22 februari: afsluiting S112 Gooiseweg richting Bijlmermeer/centrum en afrit 2 van de A9 Gaasperdammerweg richting Diemen

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, sluiten we op 22 februari tussen 23.00 en 05.00 uur ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg de S112 Gooiseweg richting Bijlmermeer/centrum af voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 Gaasperdammerweg en afrit 1 Weesp.Ook afrit 2 S112 Gooiseweg van de A9 Gaasperdammerweg richting Diemen sluiten we af. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 1 Weesp (zie afbeelding 3).De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.