DRIEMOND - Dave Bergsma uit het Driemond heeft na veertien jaar de laatste rustplaats van zijn broertje in orde gemaakt via een crowdfundingsactie. Zijn broertje Pascal verongelukte met de motor. Toen was er geen geld voor een grafsteen en nu nog steeds niet. Maar via de actie is het toch gelukt om een mooie grafsteen voor zijn broertje uit te zoeken.

Het is een spannende dag voor Dave en z'n moeder waar ze al heel lang naar uitkijken. Vandaag werd de grafsteen eindelijk geplaatst. En dat ging met uiterste precisie: het straatje werd opnieuw gelegd en de steen met een machine op z'n plek gezet.

Dave z'n broertje Pascal verongelukte op 23-jarige leeftijd met zijn motor. Toen was er geen geld voor een grafsteen, dus werd er een tuintje gemaakt dat zijn moeder met liefde elke dag onderhield. Maar ze werd ziek en kon het niet meer onderhouden. Het tuintje verwaarloosde, waardoor ze er nog meer tegenop zag om ernaartoe te gaan. En dat kon Dave niet aan en startte daarom een crowfunding voor een grafsteen. "Dan liggen ze weer netjes en verzorgd. In de hoop dat mijn moeder er dan weer vaker heengaat", vertelde Dave vorig jaar.

De actie duurde bijna een jaar, maar heeft genoeg geld opgebracht voor de steen die ze graag wilde. "Ik ben iedereen die meegeholpen heeft dankbaar, want privé was dit nooit gelukt." Nu hoopt hij dat z'n moeder weer elke dag naar het graf gaat. "Maar dat komt wel goed, want ze gaat morgen gelijk naar de markt om plantjes uit te zoeken", zo besluit Dave.