AMSTERDAM - Bezoekers van het Museumkwartier in Amsterdam worden op zaterdag 16 april verrast met gratis tulpen. De ondernemersvereniging Museum Quarter waarin de winkeliers en culturele instellingen van het gebied verenigd zijn wil met deze actie op een vrolijke manier de lente inluiden. De 2000 gratis tulpen sluiten aan bij het stadsbrede tulpenfestival waarbij door de hele stad en de hele Museumpleinbuurt tulpen te zien zullen zijn.


Naast de iconische tulpenbakken in de Museumpleinvijver zijn er 75 grote bakken met tulpen te zien in het Museumpleinkwartier: in de PC Hooftstraat, Paulus Potterstraat en de Van Baerlestraat.

Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival fleurt gedurende de hele maand april het Amsterdamse straatbeeld op en stuurt bezoekers op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met honderdduizenden tulpen. Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West markeren bloeiende tulpen doorgaande routes en verlevendigen winkelstraten en -centra, pleinen en bruggen in alle stadsdelen. In parken en tuinen van musea en hotels komt de kleurrijke voorjaarsbloem in de loop van april tot bloei.

Kijk op www.tulpfestival.com voor alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten.