WEESP - Museum Weesp is verheugd aan te kunnen kondigen dat het museum tijdens de aankomende zomervakantie zijn openingstijden verruimt om bezoekers nog vaker de mogelijkheid te geven om meer te ontdekken over de historie en de hedendaagse kunst van het mooie Weesp.

Van zaterdag 22 juli t/m zondag 3 september 2023 zal Museum Weesp geopend zijn op dinsdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.

Verruimde openingstijden
Gedurende de zomervakantie hebben zowel lokale inwoners als toeristen nu extra de gelegenheid het museum te bezoeken, inspirerende tentoonstellingen te bewonderen en te genieten van de diversiteit aan museumstukken uit de collectie. Museum Weesp streeft er naar om zo vaak mogelijk toegankelijk te zijn voor liefhebbers van kunst en cultuur. De uitgebreidere openingstijden in de zomervakantie bieden nog meer bezoekers de mogelijkheid om te genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft.

Scala aan exposities
Museum Weesp biedt een breed scala aan exposities. Van schilderijen en schetsen van de omgeving van de vecht, de rijke historie van cacaofabrikant Van Houten, het eerste Hollandse porselein tot hedendaagse kunst in de vorm van houtskooltekeningen. Er is voor ieder wat wils.

Kinderactiviteiten
Naast de exposities biedt Museum Weesp drie kinderspeurtochten. Er is één speurtocht voor de allerkleinsten van 2 tot 6 jaar en er zijn twee speurtochten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook is er sinds kort een kamer ingericht waar kinderen zich kunnen verkleden als echte graaf of gravin. Genoeg mogelijkheden om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met kunst en cultuur. Een leuk en educatief uitje.

Audiotour
Sinds begin van dit jaar biedt Museum Weesp de mogelijkheid om een audiotour te volgen door het stadhuis van Weesp. Met de audiotour kunnen bezoekers het verhaal over het prachtige stadhuis eenvoudig en op hun eigen tempo beluisteren. De audiotour is in het Nederlands.
Voor meer informatie over Museum Weesp, de tentoonstellingen en activiteiten kunt u terecht op www.museumweesp.nl.