AMSTERDAM - Bijzonder nieuws voor Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Vandaag werd Lidewij de Koekkoek, directeur van het museum, tijdens een uitzending van Koffietijd door Loretta Schrijver verrast met een cheque van 500.000 euro van de VriendenLoterij. Een welkome bijdrage voor het museum na een zware coronaperiode. De bijdrage wordt gebruikt voor de vernieuwing van de presentatie en uitbreiding van het museum, gevat in een Meesterplan. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

"Museum Het Rembrandthuis, het oude woonhuis en atelier van Rembrandt, brengt het verhaal van Rembrandt op een bijzondere manier tot leven. Na een zware coronaperiode door de langdurige lockdowns en het ontbreken van internationale bezoekers, heeft het museum haar deuren inmiddels gelukkig weer mogen openen en kan het publiek weer van deze bijzondere plek genieten. We zijn trots dat wij het museum dankzij onze deelnemers kunnen steunen met een bijdrage van 500.000 euro, zodat een bezoek aan het voormalige woonhuis en atelier van deze grote kunstenaar toegankelijker, rijker en interessanter wordt voor het publiek." aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Lidewij de Koekkoek, directeur van Museum Het Rembrandthuis, is aangenaam verrast: "Wat een geweldig nieuws en wat een royale bijdrage. We kunnen nu onze droom van een verbouwing in het najaar verwezenlijken. Op naar een uitgebreider, toegankelijker, meerstemmiger en duurzamer museum voor iedereen. Ik dank alle deelnemers en medewerkers van de VriendenLoterij én mijn fantastische team van Museum Het Rembrandthuis! Samen kunnen we Rembrandts huis behouden voor toekomstige generaties."

Bijna 134 miljoen euro voor cultuur en welzijn
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.