IJMUIDEN - Het Zee- en Havenmuseum is in de week van de voorjaarsvakantie van zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart iedere middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Alleen maandag 27 februari is het museum gesloten. De week begint op zaterdag 25 februari met de befaamde motorendraaimiddag.

Deze middag draaien in de motorenhal de grote (scheeps)motoren van o.a. Brons, Bolnes en Kromhout. Een spectaculair gebeuren. De tentoonstelling ‘Rozen verwelken, schepen vergaan’ gaat de laatste week in en is nog te zien t/m zondag 5 maart. De tentoonstelling ‘Op de sluizen van IJmuiden’, de vernieuwde visserijzaal en de herinrichting in de lange gang over de geschiedenis van het graven van het Noordzeekanaal zijn ook zeker de moeite van het bezoeken waard. (Groot)ouders met kinderen kunnen met een van de vier leuke speurtochten of een uitdagend escapespel door het museum lopen.

Kinderen kunnen ook veel doen in het museum, zoals aan het stuur staan van de kotter in het buitenmuseum. In de filmzaal draaien op verzoek films over het Noordzeekanaal, loodswezen, sleepvaart, KNRM en visserij. Op dinsdag- en donderdagmiddag is het ook mogelijk de bibliotheek te bezoeken. De museumkaart is geldig. Op de website www.zeehavenmuseum.nl staat alle verdere informatie. Adres: Havenkade 55 te IJmuiden.