AMSTERDAM - De Belgische schrijver en dichter Mora de Feyter heeft de tweejaarlijkse Mr.J.C. BloemPoëzieprijs 2021 gewonnen.

Mora de Feyter krijgt de prijs, groot €2500 en beschikbaar gesteld door de gemeente Steenwijkerland, voor haar bundel ‘Massastrandingen’ uit 2019.

De jury, bestaande uit voorzitter publiciste Noraley Beyer en de dichters Hanz Mirck en Willem Ties, was unaniem in haar oordeel en koos voor De Feyter uit drie genomineerden. De andere genomineerden voor de prijs waren Marieke Lukas Rijneveld met’ Fantoommerrie’ en Johannes van der Sluis met ‘Ik ben de Verlosser niet’.

De winnende bundel Massastrandingen is een caleidoscopisch prozagedicht over het klimaat, zeezoogdieren, sinaasappelbomen, stormen en de liefde. Volgens het juryrapport: ''...vindt er een boeiend tweegesprek plaats tussen het lyrisch ik en een ander, mogelijk een alter ego, een innerlijke scepticus of twijfelaar…. een stem in het eigen hoofd die de ik tegenspreekt of toespreekt”.

Moya de Feyter studeerde theaterwetenschappen en publiceerde onder andere in Deus Ex Machina en Op Ruwe Planken. Ze debuteerde in 2018 met ‘Tot iemand eindelijk’; hiervoor werd ze genomineerd voor de Poëziedebuutprijs aan Zee. Momenteel werkt ze aan een nieuwe bundel.

De prijs wordt zondag 30 mei uitgereikt in Steenwijk in theater De Meenthe