AMSTERDAM - Deze week bezoeken zo'n 300 leerlingen van Montessorischool de Amstel het bouwproject Vrienden aan de Amstel aan de Welnastraat 352 Amsterdam. Sinds september 2021 hebben de leerlingen de bouw van het project in de gaten gehouden gelegen aan de overkant van de school.


Het bezoek van de leerlingen is een mooi initiatief, passend bij de campagne 'Jij gaat het maken' vanuit cao partijen in de bouw met als doel meer instroom en behoud van mensen in de bouw & infra. De leerlingen werden door Balten Van Eesteren, Uitvoerder bij Van Baaren Aannemers rondgeleid door het pand in aanbouw en zijn vooral benieuwd hoe lang het duurt om ‘bouwman’ te worden. Gister heeft de bovenbouw een rondleiding gehad en vanmiddag, vrijdag 4 november, gaat de laatste groep kinderen van de onderbouw de bouwplaats bezoeken.

Over een aantal maanden wordt het pand, ontworpen door Bets & Oudendorp Architecten, opgeleverd en daarmee zijn alle kavels in van het Amstelkwartier fase 1 bebouwd.

Over CPO Vrienden aan de Amstel
De Bouwgroep - Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) - Vrienden aan de Amstel is opgericht in 2018 om mee te doen voor het laatste kavel in het Amstelkwartier aan de Welnastraat. In september 2021 is de bouw gestart van het appartementencomplex van 16 duurzame appartementen en wordt naar verwachting eind 2023 casco opgeleverd.