AMSTERDAM - Met de lancering van de Speelgoededoelendoos is de Mondial Movers Foundation officieel van start gegaan! Het doel van de stichting is om armoede en eenzaamheid te bestrijden. Dit doen we onder meer door speelgoed in te zamelen voor kinderen die opgroeien in armoede. Mondial Aad de Wit Verhuizingen uit Amsterdam is één van de oprichters van de Foundation.

Het verhuisbedrijf maakt onderdeel uit van Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie met vestigingen in heel Nederland. Tijdens de werkzaamheden komen verhuizers bij uiteenlopende klanten over de vloer (variërend van particulieren, tot zorginstellingen en maatschappelijke organisaties). Zij zien problemen in de samenleving die ontstaan door eenzaamheid en armoede. Om hier op structurele wijze iets aan te doen heeft Mondial Movers haar eigen Foundation opgericht.

Eén van de acties van deze stichting is de ‘Speelgoededoelendoos’. Mondial Aad de Wit Verhuizingen geeft deze unieke verhuisdoos mee aan gezinnen die gaan verhuizen. Een verhuizing is vaak het moment waarop volwassenen, maar ook kinderen goed kijken wat ze wel en niet meenemen naar de nieuwe woning. Om te voorkomen dat er speelgoed wordt weggegooid dat in goede staat verkeert, kunnen kinderen dit speelgoed in deze speciale verhuisdoos doen. Mondial Movers haalt de dozen weer op en zorgt er samen met de stichting Present voor dat ze terecht komen bij gezinnen die het niet zo breed hebben.

Meer informatie over onze activiteiten is te vinden op www.mondialmoversfoundation.nl