AMSTERDAM - Restaurant Bellezza heeft voor het eerst alle ruimtes in gebruik van haar nieuwe restaurant. Om dit bekend te maken publiceerde het restaurant vandaag een dronevideo op haar sociale mediakanalen. In de video maak je een vliegensvlugge reis door de unieke gedeelten van het restaurant en ervaar je de verschillende werelden van restaurant Bellezza door de ogen van een minuscule drone.

“Nog nooit vlogen we met een drone op deze manier door een horecazaak. Om de video te kunnen maken hebben zelf een minuscule drone met daarop een GoPro in elkaar gezet.” vertelt Tim van Vliet, dronepiloot en eigenaar van Cineshoots.
“Zowel drones als camera’s worden steeds kleiner en verfijnder, waardoor we de grenzen kunnen blijven verleggen in de drone-cinematografie.” Vervolgt van Vliet.

Het restaurant, verborgen in het red light district van Amsterdam, heeft drie verschillende ruimtes in gebruik. Het restaurant beneden, de desserthemel op de tussenverdieping en de bovenliggende bar. In het restaurant maakt het Bellezza gebruik van het werk van digitale kunstenaars en video-artiesten. Met wisselende digitale projecties geeft het de gast steeds de illusie dat het zich in een andere ruimte bevindt. Zo kan het zijn dat je bij één van de gangen nog aan het genieten van ben het uitzicht van Mount Fuji om je vervolgens onder water te wanen wanneer de langoustine ter tafel komt.

Over Bellezza
Restaurant Bellezza is een initiatief van een aantal Amsterdamse ondernemers die met Bellezza de Wallen een kwaliteitsimpuls willen geven en daarmee weer aantrekkelijk voor Amsterdammers willen maken. Chef Arturo Dalhuisen voert de keuken aan in de sprookjesachtige setting van Restaurant Bellezza. De 36-jarige chef vulde zijn cv met sterren. Zo stond hij tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge** en als sous-chef in De Leest***. In 2016 maakte Arturo definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen.