AMSTERDAM - Theatergezelschap MINOUX staat van 15 t/m 26 juni in het Amsterdamse Theater Bellevue met de lunchvoorstelling POW WOW, een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat. Minou Bosua nodigt je uit mee te praten en dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen.

Er komt een dag, dan krommen ouderen hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit. Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

POW WOW bevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities, zorgen voor onze ouderen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En wat vinden onze ouders daar eigenlijk van? Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op. Een wilde horde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons huidige zorgsysteem.

POW WOW is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar – geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika – een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek. Een conference van Minou Bosua, verhalen van vaders en moeders uit diverse culturen, gezamenlijke dans en vergadering wisselen elkaar af. De centrale vraag is: Hoe zorgen we voor onze ouders en ouderen?

POW WOW is de nieuwe voorstelling van MINOUX, de ruimhartige theaterorganisatie rondom cabaretière en theatermaker Minou Bosua, voorheen de helft van het cabaretduo De Bloeiende Maagden. Eerder maakte MINOUX de succesvolle producties Moeder mag niet dood en Niet de vaders, die werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2021als een van de mooiste voorstellingen van het jaar.