AMSTERDAM - Op de Pan, nu, in november 2021, kom je werken van bekende Nederlanders tegen, van oude meesters tot springlevende vrouwen; zoals de sculpturen van Micky Hoogendijk.


Micky Hoogendijk (1970), o.a. fotografe, ontwerper en beeldhouwer liet weten dat zij pas twee jaar bezig is met deze vorm van kunst. Haar werk valt in de smaak bij het Pan-publiek. Het gaat geweldig met de verkoop, zagen wij aan de rode stippen bij de gelimiteerde oplage.

Hier op de foto Micky met haar werk op de Pan, samen met twee generaties Douwes, vader Evert en zoon Evert-Anthony. Een familienaam die al negen generaties bestaat met een mooi bedrijf (sinds 1770), Douwes fine art, dat nationaal en internationaal bekendheid heeft.

Douwes is overigens ’s werelds oudste kunstbedrijf in familiebezit! Ook geven zij steun bij aankoop/verkoop, restauraties en taxaties. Hun basisplek is Amsterdam-Zuid, in de Johannes Vermeerstraat.

In hun bedrijf laten de Douwes, altijd gevarieerd werk zien. Sinds de jaren ’50 Is de collectie van oude meesters (voornamelijk Nederlandse en Vlaamse) van de 15e tot de 19e eeuw (toen beschouwd als moderne en hedendaagse kunst) uitgebreid met Franse schilderkunst, Russisch impressionisme uit de 20e eeuw en originele Rembrandt etsen uit de 17e eeuw. Heden ten dage met aanvullende kennis in Afrikaanse koloniale kunst en met liefde voor Chinese moderne schilderijen. Letterlijk; fine art.

Daarnaast is vermeldingswaard; diverse moderne schilders hebben via een plekje bij Douwes fine art, naast verkoop, grote naamsbekendheid gekregen.