AMSTERDAM -Wat is de Metakids Obstacle Race?
Op zondag 18 november organiseren we een persmoment als symbolische aftrap voor de Metakids Obstacle Race. Op deze dag vragen we aandacht voor kinderen met een metabole ziekte. De aftrap wordt gedaan door een BN-ers team met o.a. Rick Brandsteder, Anouk de Mol, Carly Wijs & friends. Als ambassadeurs van Stichting Metakids gaan zij samen met 400 andere deelnemers op 18 november obstakels overwinnen voor alle ‘metakids' in Nederland. De Obstacle Race staat symbool voor alle hobbels die kinderen met een metabole ziekte moeten nemen en de dagelijkse obstakels zij mee te maken hebben.

Wie zijn er nog meer aanwezig?
Naast Rick Brandsteder, Anouk de Mol en Carly Wijs zijn Daniel Dekker en Martijn de Greve deze dag de spreekstalmeesters. Dieuwertje Blok verzorgt de de kick off en zal meer vertellen over metabole ziekten en de impact hiervan op het dagelijks leven van meer dan 10.000 gezinnen in Nederland. Naast artsen zijn ook verschillende families deze dag aanwezig. En heel bijzonder: een aantal ‘metakids' met een lichamelijke beperking zal de Obstacle Race in een aangepaste rolstoel afleggen. We nodigen je hierbij graag uit om bij deze dag aanwezig te zijn en verslag te doen van dit bijzondere moment. Er zal in de ochtend voldoende mogelijkheid zijn om de BN-ers te benaderen voor vragen, maar uiteraard ben je de hele dag welkom.

Waar?
Locatie is de prachtige Ouderkerkerplas in Ouderkerk a/d Amstel.

Programma
Vanaf 10.00 uur: ontvangst gasten/gezinnen en pers.
10.30 uur: Dieuwertje Blok vertelt over Metakids en de Metakids Obstacle Race, over het doel en de urgentie van vroegtijdige screening. Waarom is het zo belangrijk dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp?
10.50 uur: Warming up met de BN-ers en de eerste teams die starten.
11.00 uur: Ambassadeurs Dieuwertje Blok en Daniel Dekker geven samen het startsein waarna het M-Bassador team van start gaat.
11.00 – 16.00 uur: Door de dag heen krijgen meerdere betrokken families het woord om te vertellen over hoe zij de impact van een metabole ziekte ervaren. Ook doet er een artsenteam mee en komen zijn ook nog vertellen over hoe belangrijk onderzoek is voor kinderen met een metabole ziekte waarvoor nog geen behandeling mogelijk is (50%).
16.00 uur: Daniel Dekker en Martijn de Greve bedanken alle aanwezigen en de teamleden voor het meedoen, ook de aanwezige families.
16.00-16.45 uur: eventuele uitloop, omkleden, eten en drinken staat klaar
17.00 uur: einde