AMSTERDAM - In de nieuwe podcast van Het Concertgebouw bespreken journalist Gijs Groenteman, zanger Thomas Oliemans en musicoloog Thomas de Jonker de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. En dat doen ze uitgebreider dan ooit: in 69 in elkaar overlopende afleveringen pluizen ze Bachs grootse meesterwerk volledig uit. Net als in de eerdere podcast Op Winterreise bespreken ze op encyclopedische wijze de 68 koralen, aria's en recitatieven, voorafgegaan door een inleiding. Naast fragmenten uit opnames illustreert Oliemans de analyses zingend en spelend achter zijn vleugel. Zo is een podcast-naslagwerk ontstaan dat een 'must-hear' is voor elke liefhebber van ‘de Matth äus’. De podcast

Matthäus-Passion: een lijdensweg met Groenteman en Oliemans is vanaf 5 maart te beluisteren via alle bekende podcastplatforms en via concertgebouw.nl/podcast.

Wie?
Gijs Groenteman (host)
Grote Thomas (kenner, insider, uitvoerder)
Kleine Thomas (musicoloog)

Techniek: Bart Geeraedts
Muziek: Thomas Oliemans en Concertgebouworkest

De pers over Op Winterreise met Oliemans en Groenteman:
'Opgewekt discussiërend pluizen de drie heren het werk lied voor lied uit' de Volkskrant (4 sterren)

'...de vaart zit er goed in en de verhalen en anekdotes zijn vrijwel continu onderhoudend.' NRC (4 sterren)

De podcast Matthäus Passion: een lijdensweg met Groenteman en Oliemans is mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw.