AMSTERDAM - Noord-Hollanders hebben nog 2 weken de tijd om zich aanmelden om mee te varen op de provincieboot tijdens de botenparade van Pride Amsterdam 2022.


Door het delen van hun persoonlijke verhaal rondom genderidentiteit en seksuele geaardheid maken inwoners uit de LHBT+-gemeenschap kans om mee te varen. Aanmelden kan nog tot en met 1 juni.

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

De provincies Noord-Holland, Gelderland en Limburg varen zaterdag 6 augustus mee met de 25ste editie van de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2022. 3 provincies op 1 boot, met dezelfde boodschap en uitstraling. Wil jij meevaren met de provincieboot? Deel dan jouw persoonlijke verhaal over je seksuele geaardheid of genderidentiteit. En wie weet sta jij en jouw verhaal in de spotlight tijdens de botenparade. Het hoeft geen heel levensverhaal te zijn. Het mag bijvoorbeeld ook een klein verhaal zijn waarin je een leuke gebeurtenis beschrijft. Ook als je niet wil meevaren horen we graag jouw verhaal. Het gaat tijdens de Pride namelijk vooral over het vieren van vrijheid, eigenheid en liefde. Kijk op Pride 2022 voor meer informatie.

#Storiestoshare

Op de provincieboot zijn 20 plekken gereserveerd voor inwoners van Noord-Holland. Het thema van de boot van de provincies is #storiestoshare. De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn. Daarom krijgen inwoners met een andere seksuele of genderidentiteit de kans zichzelf en hun persoonlijke verhaal te laten zien. Want als het persoonlijk wordt, ontstaat meer begrip en acceptatie. Heb je bijvoorbeeld net een bijzondere coming-out achter de rug? Ben je aseksueel en wil je laten zien dat mensen zoals jij er ook zijn? Ben je een trotse transgender? Ben je slecht behandeld vanwege je geaardheid of genderidentiteit? Of heb je een ander bijzonder verhaal als LHBT+-er? Vertel jouw verhaal en wie weet mag jij mee aan boord. Ook niet-LHBT+-ers kunnen zich aanmelden, mits zij zich ingezet hebben voor de acceptatie van de LHBT+-gemeenschap.

Je verhaal kan positief zijn of negatief. Kan draaien om een korte gebeurtenis of een jarenlange situatie. Kan over een kleine ervaring gaan, of juist over een groot moment in je leven. Zo lang het maar over jóu gaat. Denk bijvoorbeeld aan wat je is mee of tegengevallen aan hoe anderen op je reageerden. Of aan een moment waarop je trots was op jezelf. Tijdens de botenparade dragen opvarenden T-shirts en bordjes met een quote uit hun eigen verhaal. Denk aan quotes als: ‘Ik ben trots op mezelf, maar nog niet overal geaccepteerd’ en ‘Nadat ik het had verteld voelde ik me zo licht en vrij’. Ook zijn er foto’s en gedeeltes van de verhalen te zien op LED-schermen. Een foto is niet verplicht. Voor de botenparade wordt in ieder geval 1 bijeenkomst georganiseerd in het provinciehuis in Haarlem. Tijdens deze bijeenkomst kunnen meevarenden elkaar leren kennen.

My Gender, My Pride

Met het thema ‘My Gender, My Pride’ staat de emancipatie van personen die behoren tot de categorieën transgender, non-binair, genderqueer, genderfluïde, gender non-conform, agender en intersekse centraal. Ongeacht wat hun seksuele geaardheid is. Deze emancipatie is namelijk achtergebleven op de seksuele emancipatie en verdient daarom onze volle aandacht. Voor meer informatie over het thema kijk op de website van Pride Amsterdam.