AMSTERDAM - De stad groeit en het Westerpark groeit mee. Maak tijdens de Dag van het Westerpark op zondag 18 juni kennis met de veelzijdigheid aan functies. Ga mee op excursie of volg een workshop. En laat ons weten hoe u het Westerpark gebruikt, waardeert en beleeft.

  • Wanneer: zondag 18 juni
  • Tijd: 11.00 – 15.00 uur
  • Waar: Overbrakerpad 2 in het Westerpark

Amsterdammers hebben behoefte aan meer woningen, liefst binnen de Ring. In Sloterdijk worden daarom nu al woningen gebouwd. Maar er komen er meer. Op twaalf locaties in het havengebied binnen de Ring wil de gemeente de woon- en werkruimte realiseren waaraan de stad zo’n behoefte heeft. Haven-Stad heet het programma.

Met Haven-Stad bouwen we nieuwe wijken, dichtbij het centrum en met alle voorzieningen, zoals openbaar vervoer, scholen, sportvelden en natuurlijk groen. De bewoners kunnen straks naar het Westerpark en krijgt iedere buurt een wijkpark. Daarnaast wordt de mogelijkheid verkend om van de Noordelijke IJplas een volwaardig stadspark te maken, net als het Westerpark.

Ook belangrijk voor u

Het Westerpark wordt belangrijk voor de bewoners van Haven-Stad. Om te recreëren en als schakel tussen Sloterdijk Centrum, Sloterdijk I, Bos en Lommer en de Spaarndammerbuurt. Daarom staat in Programma Haven-Stad het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van het park hoog op de agenda.

Maar het Westerpark is ook belangrijk voor u als bezoeker. Daarom is de Dag van het Westerpark op 18 juni een eerste moment waarop u kunt laten weten waar we op moeten letten bij de verbetering van het park. U heeft dan ook de gelegenheid om vragen over het Programma Haven-Stad te stellen.

Open dag van de Tuinen

We sluiten aan bij de Open dag van de Tuinen, die ook op deze dag plaats vindt. U bent dan, zoals altijd, van harte welkom op de openbaar toegankelijke Tuinparken Nut en Genoegen, Sloterdijkermeer en Zonnehoek om hier een kijkje te komen nemen.