AMSTERDAM - Houdt u van bloemen, bijen en honing? Dan kunt u in Noord uw hart ophalen en een klein bloementuintje gaan verzorgen. Daar worden de honingbijen blij van en u krijgt er een lekker potje bloemenlinthoning voor cadeau!

In Noord bloeit van het voorjaar tot ver in de winter een kilometerslang bloemenlint. Ook nu staan er nog bloemen te bloeien! Dat lint vol bloeiende wilde bloemen ziet er prachtig uit en is een walhalla voor vlinders, vogels, egels en andere dieren die er voedsel en een schuilplaats vinden. Maar het bloemenlint is vooral van levensbelang voor onze honingbijen, want die hebben het moeilijk. Daarom hebben Stichting Beelease, het Clusius College en stadsdeel Noord in 2013 het initiatief genomen om een 10 kilometer lang bloemenlint door Noord aan te leggen. Het bloemenlint bestaat uit ingezaaide stroken van 1 tot 2 meter breed.

Adopteer ook een stukje bloemenlint!

Als bewoner of groep bewoners van Noord kunt u een stukje van het bloemenlint adopteren. Dat betekent dat u dat stukje vrij houdt van onkruid en zwerfvuil, zodat de bloemen vrij kunnen bloeien en de bijen hun belangrijke werk kunnen doen. Hoe meer handen aan het bloemenlint, hoe meer bloemen kunnen bloeien! Voor iedere nieuwe adoptant staat een potje heerlijke bloemenlinthoning klaar!

Aanmelden

Wilt u een stuk bloemenlint verzorgen? Meld u dan aan bij Stichting Beelease. Bij het kennismakingsgesprek krijgt u meer informatie en spreken we af welk deel van het bloemenlint u gaat verzorgen.

Voor ondernemers

Bent u ondernemer? Dan kunt u een bijenkast sponsoren! Kijk voor meer informatie op de website van Stiching Beelease

Meer informatie

Voor meer informatie over het bloemenlint of de adoptie van een stuk bloemenlint kunt u contact opnemen met Dirk Dekker van Beelease: info@beelease.nl.