AMSTERDAM - Een droom is werkelijkheid geworden voor Marlou uit Amsterdam Oud-Zuid. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. Marlou werd verrast met een videogesprek vanuit het Concertgebouw, een van de culturele partners van de BankGiro Loterij.

Ambassadeurs BankGiro Loterij blijven even thuis

Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 10.000 euro cheque uit bij een van de culture partners die de loterij ondersteunt. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden nu telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

Marlou (27) is blij verrast: "Ik ben er super blij mee. Ik wil wel een feestje vieren maar dat wordt een feestje met mezelf of via Houseparty denk ik. Met het geld wil ik een reis maken naar een warm land als het weer kan."

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.