AMSTERDAM - Zaterdag 25 juni van 11:00-17:00 keert de MercatorMarkt terug in nieuwe stijl. Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door Amsterdammers. Activiteiten zijn er voor jong en oud met oa upcycled cadeau workshops, schmink en ponycycles. Petit Socco verzorgt een culturele boost met onder meer een voorproee van Keti Koti West, straattheater Labyrint ‘AAI MIJ’ en live optredens van Afrogrooves. Op het terras geniet men van wereldse smaken en producten van lokale bodem. Alle highlights zijn te volgen op de facebookpagina van Amsterdam BLEND.

De Indo van Jan Eef, D-licias Bakery, Gkazas Olijfolie en Nessie’s zijn een aantal lokale smaakmakers aan het terras met internationale producten vers uit hun onderneming in de Baarsjes. De Buurtcampings Rembrandtpark en Erasmuspark nodigen je uit voor een staycation dichtbij huis tijdens een potje badminton. Doe de quiz van zwerfvuilacties De Schoonste Straat en Zakkie voor een Bakkie en leer hoe jij afval kunt verminderen en je eigen buurt schoon houdt. Bij de workshop van Operatie Periscoop maak je gelukshangers van natuurlijke materialen - leuk als cadeau of lekker voor jezelf. Of maak een boekenwurm van knutselrestanten met Nazia. Bij de buurtkramen vind je van alles voor in huis, in de keuken of in de kledingkast zoals bijzondere vintage vondsten, tweedehands koopjes, upcycled home deco en duurzame fashion. Ondernemende buurtjongeren van 4 tot 18 jaar staan op de Kids’ Vrijmarkt nagels te lakken of verkopen zelfgemaakte creaties en eigen spullen die een ander weer blij kunnen maken.

Beleef Jan Eef
De MercatorMarkt is een plek voor nieuwe ontmoetingen en om kennis te maken met de verrassende talenten en het aanbod van zowel de stadsburen op het Mercatorplein als de veelzijdige winkels op en rond de Jan Evertsenstraat. Leuk, lekker en laagdrempelig voor iedereen. Na de coronastop ligt nu de organisatie van de MercatorMarkt in handen van Stichting Amsterdam BLEND Events. In samenwerking met Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en


ondernemersvereniging BIZ Jan Evertsenstraat e.o. zijn er vier feestelijke edities gepland voor dit jaar. Petit Socco sluit aan met extra interactieve en culturele programmering. Iedereen kan zich aanmelden met verkoop, activiteiten of entertainment: bewoners, creatieven, ondernemers en sociale initiatieven. Jonge Amsterdammers t/m 18 jaar doen gratis mee op de Kids’ Vrijmarkt. Inschrijven voor de volgende editie op zaterdag 27 augustus kan via
www.amsterdamblendmarket.nl.

Details
MercatorMarkt & Petit Socco


● Datum: Zaterdag 25 juni 2022 11:00 – 17:00
● Locatie: Mercatorplein
● Entree: gratis
Link naar facebook evenement: https://www.facebook.com/events/1988330601352949

Stichting Amsterdam BLEND Events
Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen - online en tijdens evenementen door de stad.
Local Goods. Local Heroes.

Elke Amsterdam BLEND Market is een sociaal evenement als podium voor lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en goede doelen.
Website: www.amsterdamblendmarket.nl
Facebook: www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket