AMSTERDAM - Het is Uitgeverij KLIN uit Amsterdam weer gelukt om een prachtige, Kroatische uitgave op de Nederlandse markt te krijgen. Dit keer gaat het om een kinderboek; Malle Jantje van Ludwig Bauer verschijnt 17 november en dat is mooi, want dit kleurrijke kinderboek is bijzonder geschikt voor de aankomende feestmaand!

Bauer, is weliswaar Kroaat, maar vooral in Duitsland e Slowakije is hij een bijzonder succesvol auteur van kinderboeken en romans voor volwassenen. Bauer is overigens ook op de Nederlandse markt inmiddels geen onbekende meer.

In 2017 bracht Uitgeverij KLIN een tweetal van zijn werken uit, te weten De partituur voor De toverfluit, een gelaagde roman over het migrantenbestaan in Wenen en het beginfragment van de roman Don Juans grote liefde en de kleine Balkanoorlog dat is opgenomen in de bloemlezing Voetbal, engelen, oorlog. Nu komt KLIN dan met dit prachtige kinderboek. Malle Jantje is op vakkundige wijze in het Nederlands vertaald door Nada Šunjić en de geweldige illustraties zijn van de hand van

Het boek
Malle Jantje is de jongste telg in een boerenfamilie. Zijn vader en zijn twee oudere broers houden er dubieuze praktijken op na. Jantje wil daar niets van weten. Jantje doet zijn uiterste best om zijn vader en broers aan eerlijk werk te helpen, maar daar zien ze niet veel in. Wanneer Jantje door zijn vader met een opdracht naar de markt wordt gestuurd, gebeuren er hele vreemde dingen…. en er komen diverse ‘oude’ bekenden uit allerlei beroemde sprookjes voorbij.

Het verhaal is onderhoudend én kent een diepere boodschap die wél zal overkomen, maar die geenszins belerend wordt gebracht door Bauer. Dat is een waardevol talent wanneer je voor kinderen schrijft, want reken maar dat die doelgroep daar onmiddellijk doorheen prikt! Het verhaal, in combinatie met de werkelijke prachtige illustraties van de hand van Marsela Hajdinjak magen het geheel bijzonder aantrekkelijk. Een heerlijk boek om voor te lezen of zelf te lezen, maar in elk geval om .... cadeau te geven!

De auteur
Bauer (1941) is Kroaat met Duitse wortels. Hij studeerde Slavistiek, werkte als vertaler van wetenschappelijke literatuur en fictie, docent Slavistiek en was hoofdredacteur van Uitgeverij Globus en het literair tijdschrift Naša knjiga, beide in Zagreb.

Bauer is succesvol auteur van kinderboeken en romans voor volwassenen, scenarioschrijver, columnist en publicist op het gebied van interculturele vraagstukken. Bauer heeft inmiddels een rijk oeuvre op zijn naam staan.

Malle Jantje verschijnt nog deze maand bij Uitgeverij KLIN als 24 pagina’s tellende hardcover onder ISBN 978-94-92160-19-5. Het boek is –onder meer- te bestellen via deze link: https://kl-in.eu/boeken