AMSTERDAM - Maak zondag 17 november een feestjurk in Verzetsmuseum Amsterdam, na een inspirerend bezoek aan de tentoonstelling Mode op de bon. Na een korte rondleiding kunnen deelnemers vanaf 10 uur aan de slag om hun eigen jurk te maken. Ontwerpers Nathalie de Koning en Nathalie Goedegebuure van naaiatelier De Steek helpen je hierbij.


In één middag tover je samen met ontwerpers Nathalie de Koning en Nathalie Goedegebuure (foto) van naaiatelier De Steek een oud overhemd om tot een jurk voor de feestelijke decembermaand. Geen zorgen als je geen geschikte bloes kan vinden. Wij hebben nog wel wat hangen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Maximaal 12 mensen kunnen deelnemen. Deelname kost slechts € 26 euro, museumkaarthouders betalen € 11. De prijzen zijn inclusief naaimaterialen.
Deze upcycle workshop is onderdeel van de randprogrammering bij de tentoonstelling Mode op de bon, die te zien is tot 1 juni 2020. Direct na de Duitse bezetting in 1940 valt de import weg. Textiel gaat ‘op de bon’, maar ook met bonnen is er al snel vrijwel niets te koop. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien. Zo ontstaat een nieuw modebeeld, en worden prachtige jurken gemaakt van jute, meelzakken, parachutezijde en oude kleding. Hergebruik is momenteel weer een trend vanwege het besef dat veel kleding wordt verspild.

De Steek is een populair naaiatelier in de Staatsliedenbuurt, opgericht door mode-ontwerpster Nathalie de Koning. Zij verzorgt cursussen en workshops duurzame mode in samenwerking met 20 succesvolle ontwerpers, onder wie Nathalie Goedegebuure. Het upcyclen van oude kleding is haar grote passie.

Informatie
Maak je eigen feestjurk
Datum: zondag 17 november 2019 Aanvang: 09:30 uur Duur: 4 uur, inclusief pauze
Toegang: € 26 / € 11 Kaartverkoop: tickets.verzetsmuseum.org/feestjurk
De tentoonstelling Mode op de bon is te zien tot en met 1 juni 2020.