AMSTERDAM - Wie de naam Lubberhuizen hoort denkt aan uitgeverij, boeken(Sterke drank in Oud Zuid) en Café Welling in Amsterdam..maar er is meer!

Stokerij Lubberhuizen(!) is namelijk de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar soort.

Eigenaren Bas en Joost Lubberhuizen distilleren er het beste, vers geplukte fruit uit de Betuwe tot Eaux de Vie van de puurste kwaliteit. In tegenstelling tot fabrieksprocessen, waarbij industriële alcohol, gemengd met essences als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, wordt er volledig ambachtelijk, handmatig en duurzaam gestookt.

De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik aan de Waal.

Niet voor niets zijn diverse distillaten van Stokerij Lubberhuizen jaar na jaar bekroond met medailles en oorkondes tijdens Destillata®. Tijd om een bezoekje te brengen, nu even binnen de verzochte regeringstijden! En anders bij Café Welling tot 17.00 uur: daar zijn de drankjes ook te ‘proeven’ en de flessen te koop...!

Vanaf november 2021: (Normaal) elke eerste zaterdag van de maand zijn er weer rondleidingen met proeverijen op de stokerij. Om 14.00 uur. € 17,50 per persoon. Stokerij Lubberhuizen Waalbandijk 10 – 12 (ingang aan de Kerkstraat onder aan de dijk)