AMSTERDAM - Nu de kwaliteit van het water in de grachten van Amsterdam beter is dan ooit te voren wordt het tijd om niet alleen te kijken naar wat er langs en op het water gebeurt, maar ook naar wat er zich afspeelt onder het wateroppervlak.

Het water in de Amsterdamse grachten is tegenwoordig zo schoon dat er steeds meer dierenleven terug keert. Zo leven er ongeveer 20 verschillende soorten vissen en krabben in de grachten. Naast al het leven dat zich vermaakt in het water, liggen er ook genoeg bezienswaardigheden op de bodem van de grachten.

Naast de 12.000 tot 15.000 fietsen die er ieder jaar uit worden gevist door de gemeente, liggen er ook vele verloren voorwerpen in de grachten. Van Pride en Koningsdag versieringen tot verdronken mobieltjes, er valt altijd wel iets te zien onder het wateroppervlak van de Amsterdamse grachten.

David van Luijn, CMO van Tourism Group International het moederbedrijf van LOVERS Canal Cruises, stelt: “Als we straks na maanden weer open mogen, willen we bezoekers van de stad meer laten zien dan de pracht en praal langs de grachten. Er is zoveel meer te zien in Amsterdam dan de stedelijke bebouwing. Amsterdam zit boordevol met natuur, natuurlijk in de parken maar ook in de grachten en daar willen wij meer aandacht aan schenken.”