AMSTERDAM - Hang je eigen Loes van Delft kunstwerk aan de muur. Heinen Delfts Blauw brengt samen met Loes van Delft een gloednieuwe collectie wandborden uit en haar eigenwijs, charmante creaties knallen van de muur. Kom naar de exclusieve voorverkoop van deze vrolijke collectie en laat de gekochte wandborden ter plekke door de eigenzinnige kunstenares signeren.


Kom donderdag 1 december naar de winkel van Heinen Delfts Blauw op het Muntplein 12 in Amsterdam. Hier vindt vanaf 17:30 uur de exclusieve voorverkoop plaats van de nieuwe wandborden van Loes van Delft. Tussen 18:00 en 20:00 uur is Loes aanwezig om de gekochte wandborden te signeren. De nieuwe collectie bestaat uit vijf wandborden in verschillende formaten. Twee ontwerpen zijn in de typische kleuren van Loes van Delft uitgebracht, de andere drie borden zijn uitgebracht in Delfts blauw. Op alle borden prijken haar cartoonstijl personages.

De stijl van Loes van Delft herken je aan een combinatie van eigenzinnige karakters, die op hun manier erg charmant en vertederend zijn, en kleurgebruik waar je vrolijk van wordt. Haar kunstwerken zijn te zien in verschillende tentoonstellingen wereldwijd en ze exposeerde naast bekende namen als Banksy, Mr. Brainwash en Blek Le Rat. De klassieke, traditionele Delfts blauwe schilderkunst en de funky cartoonstijl van Loes lijken op het eerste gezicht misschien geen match, maar… challenge accepted! Wanneer je twee tegenstrijdige, creatieve stromingen samenbrengt knalt er juist iets unieks uit voort.

Heinen Delfts Blauw bewondert de kunstwerken van Loes al langere tijd en tegelijkertijd dacht zij er al vaker over na om eens ‘iets met Delfts blauw’ te doen, zo hebben de twee elkaar gevonden. Ook delen ze samen een connectie met Azië, waar Loes haar creaties razend populair zijn en waar de roots van Delfts blauw aardewerk liggen in de oude porseleinsteden van China. Loes haar uitbundige schilderstijl dwingt Heinen Delfts Blauw om buiten de traditionele Delfts blauwe kaders te werken, wat goed past bij het motto van het familiebedrijf: ‘creating new traditions’.

Het doel van Heinen Delfts Blauw is om Delfts blauw terug te laten keren in alle Nederlandse huishoudens op allerlei toffe, moderne en stijlvolle manieren die tegelijkertijd de traditie van het eeuwenoude ambacht in ere houden. Loes van Delft hoopt met haar kunst om kleur, vrolijkheid en speelsheid aan het leven toe te voegen.