AMSTERDAM - Tijdens de Boekenweek organiseren Booklovers’ Tours en Boekhandel Scheltema de nieuwe literaire rondleiding ‘Eerste Liefde in Amsterdam’. Literair stadsgids Mechteld Jansen bespreekt daarbij eerste liefdes uit romans, verhalen en gedichten. De wandeling is geschikt voor zowel doorgewinterde lezers als wandelaars die niet zo thuis zijn in de literatuur.

De wandeltocht van 2,5 uur door de binnenstad van Amsterdam voert langs locaties waar bekende schrijvers of hun personages hun hart verloren, hun eerste zoen proefden of juist een blauwtje liepen. Mechteld Jansen leest ter plekke fragmenten voor uit werk van Tobi Lakmaker, Harry Mulisch, Roos van Rijswijk, Hanny Michaelis, Merijn de Boer, Theo Thijssen en vele anderen.

‘Bij het thema ‘Eerste liefde in Amsterdam’ denken veel mensen misschien aan de eerste zoen van Kees de Jongen en Rosa Overbeek,’ zegt Jansen. ‘Tijdens de rondleiding laat ik zien dat er nog veel meer literaire liefjes en verliefden in de stad te vinden zijn. Helaas lopen niet alle liefdesverhalen goed af - er is ook ruimte voor vruchteloos smachten en tragische afwijzingen.’

Mechteld Jansen verzorgt met haar bedrijf Booklovers’ Tours sinds 2017 literaire rondleidingen door Amsterdam. Tijdens de lockdowns legde zij zich ook toe op het maken van de Booklovers’ Podcast Amsterdam, over stad en literatuur. De serie is onder meer via www.bookloverstours.nl/podcast te beluisteren.

Zie voor meer informatie: www.bookloverstours.nl of www.scheltema.nl/events-bij-scheltema

Praktisch:
Diverse data van 9 t/m 17 april
Tickets: € 19,50, te bestellen bij www.bookloverstours.nl
Startpunt: Boekhandel Scheltema, Rokin 9